Politică

articolul anterior articolul urmator

Politica maghiară în Transilvania: ţării cât mai multe mitinguri

39
17 Jan 2014 11:29:53
Bogdan Diaconu
La ultimul marş al secuilor din octombrie 2013 a participat şi Vona Gabor, lider Jobbik, alături de alţi membri ai acestei formaţiuni naziste, care, fiind în campanie electorală, vor agita apele şi la Târgu Mureş
La ultimul marş al secuilor din octombrie 2013 a participat şi Vona Gabor, lider Jobbik, alături de alţi membri ai acestei formaţiuni naziste, care, fiind în campanie electorală, vor agita apele şi la Târgu Mureş

Consiliul Naţional Secuiesc pregăteşte un nou miting pentru autonomie, programat pentru 10 martie la Târgu Mureş. Se vrea a fi o repetare a marşului pentru autonomie din octombrie 2013, care îi va fi încântat pe extremişti din cauză că a fost criticat puternic de opinia publică românească. Cu cât mai mult scandal, cu atât mai bine, pare să fie strategia extremiştilor maghiari care au descoperit viaţa ca un miting şi au făcut dependenţă.

Aşadar, în martie se va striga „autonomie” şi „Ungaria Mare” la Târgu Mureş, într-un loc care nu ar trebui deranjat nici măcar simbolic cu pretenţii autonomiste având în vedere istoria sa destul de recentă. Dar dacă modelul extremiştilor maghiari este Kosovo, de ce să ne mai mirăm?

Legea depusă de mine la Parlament ar opri alte marşuri ale secuilor care vor exploda iarăşi în tensionarea relaţiilor interetnice, în acuze şi în mesaje date în afara ţării de extremişti cum că România nu le dă, vezi Doamne, dreptul. 

Proiectul meu de lege privind interzicerea organizaţiilor şi manifestărilor de tip extremist (AICI), care ar tăia capetele hidrei din toate părţile, este încă în dezbaterea Parlamentului, dar asupra sa apasă opinia că prevederi legale pentru a interzice extremismul există deja. Păi dacă există, de ce nu se aplică? Şi ce este greşit în a aduna toate punctele de convergenţă ale extremismului la un loc pentru a putea urmări mai bine fenomenul şi a-l putea opri în toate formele sale de manifestare?

Legea depusă de mine la Parlament ar opri alte marşuri ale secuilor care vor exploda iarăşi în tensionarea relaţiilor interetnice, în acuze şi în mesaje date în afara ţării de extremişti cum că România nu le dă, vezi Doamne, dreptul. Cu aceleaşi argumente vor lupta şi împotriva noii Constituţii, pentru că nu li se dă. Iar mitingurile sunt forma lor favorită de a-şi lua singuri sau măcar de a face zgomot.

Toate aceste manifestări nu se vor opri singure, e nevoia de forţa legii. Până când nu se va înţelege că dacă băgăm capul în nisip ca struţul extremismul maghiar nu dispare, după cum nici ameninţarea la adresa intergrităţii României, o să tot aşteptăm ca focul să se stingă de la sine. El însă se înteţeşte de la an la an, iar în 2014 putem fi siguri că va fi ditamai pălălaia pentru că e an electoral în Ungaria. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

George Muresan
17.01.2014, 14:45:58

@Bogdan Diaconu Si cine sunt cei care se opun? si daca tot ati afirmat ca exista deja o lege care s-ar suprapune cu proiectul d-stra,atunci de ce ministerul de interne nu trece la aplicarea legii? Ministru de interne nu se subordoneaza prim-ministrului? sau tot lui Basescu ii se subordoneaza? Trebuie trecut la fapte d-le ca de vorbe suntem satui,ponta mai lase vizitele in alte tari,ii plac vizitele precum elenei ceausescu,mai colinde tara sa vada adevaratele probleme,nu de aia primeste salariu de bugetar,sa se plimbe toata ziua peste hotare,sa mai treaca si la fapte concrete,ca tot ii duce pe bieti Romani cu bombonica

-3 (13 voturi)
George Muresan
17.01.2014, 14:51:04

Si apropos,de decoratia lui tokes nu mai zice nimeni nimic,el urla cat il tin plamanii sa rupa Romania,insa are una dintre cele mai mari distinctii Romane,sunt curios daca un Roman de la budapesta care ar lupta sa rupa ungaria ,ar detine astfel de distinctii.,,,,,Rusine !!!!!!

-2 (16 voturi)
GD Toma
17.01.2014, 14:54:26

... afirmaţiile de la postăceala lui Lulea Marius Dorin, sunt valabile şi dvs., stimate domnule Bogdan.

-2 (6 voturi)
Janos Tamas
17.01.2014, 18:46:18

Iar vine bogdan cu pericolul Maghiar. Dati-ne drepturile noastre cea ce cerem si n-o sa mai fim pericol. Atita tot.

+3 (7 voturi)
George Muresan
17.01.2014, 19:05:41

Eu cred ca Romania a dat super drepturi,e singurul stat din UE care a acordat toate drepturile minoritatilor,au recunoscut inclusiv marii oficiali de la brussels.Dar din cate se vede voi extremistii maghiari doriti super drepturi,enumera tu ce drepturi nu sunt acoradte ? conform legilor internationale pentru minuritatile etnice aflate pe teritoriu unui stat,,Tu cand ai sda intelegi ca super drepturi pentru etnici intr-un stat nu acorda nimeni,nicio tara europeana nu acorda super drepturi,daca nu esti multumit,esti liber sa pleci la mama ungaria,eventual acolo ai sa primesti mai multe,cum mi-au spsu unii preieteni de etnie maghiara ca in ungaria sunteti numiti tigani,si niciuodata nu va considera ca si aceiasi cetateni,Mai lasati vrajelele astea cu incitari

-7 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările