Politică

articolul anterior articolul urmator

Politicianul familist român

22
6 Oct 2016 18:06:06
Florin Buhuceanu
„Nu cred că doamna Turcan înţelege sensul demonstraţiilor masive de stradă ce au avut lor recent în Polonia.” FOTO Inquam Photos / George Calin
„Nu cred că doamna Turcan înţelege sensul demonstraţiilor masive de stradă ce au avut lor recent în Polonia.” FOTO Inquam Photos / George Calin

Mai ieri se întruni Comisia Juridică să dezbată, printre altele, textul propunerii legislative vizând introducerea parteneriatului civil. Nu conta că nu exista cvorum, adunându-se cu greu trei senatori în sală. Ce conta era să se dea satisfacţie Coaliţiei pentru Familie a cărei poziţie este clară: familia este cea tradiţională, exclusiv bazată pe căsătorie.

Numita familie tradiţională şi doar ea trebuie apărată şi protejată constituţional, căci de asta au strâns trei milioane de semnături. Aşa s-a transformat uşor-uşor impozanta comisie parlamentară în club de dezbateri, un fel de ceainărie politică, căci de respectarea regulamentului necesar pentru a avea o dezbatere informată, pe baza căruia să îşi dea senatorul jurist votul, nu poate fi vorba.

Aceeaşi Coaliţie familistă îşi caută susţinători parlamentari şi fac fotografii de grup. Am reţinut-o pe cea cu doamna Raluca Turcan, dat fiind statutul ei viceprezidenţial-liberal. Deloc suprinzător, doamna Turcan rămâne aceaşi membră cu convingeri iliberale a defunctului PDL. Împreună cu Sulfina Barbu, doamna politician în cauză oscila indecisă între poziţia de expert ginecolog şi rolul public-matern de Elena Ceauşescu când, în 2012, susţinea introducerea legislativă de restricţii şi bariere în calea accesării serviciului legal de întrerupere voluntară a sarcinii pe mâna unor organizaţii membre ale actualei Coaliţii pentru Familie. Şi atunci, şi acum, convingerile sale se situează în opoziţie cu drepturile femeii şi ale partenerilor acestora.

Nu cred că doamna Turcan înţelege sensul demonstraţiilor masive de stradă ce au avut lor recent în Polonia. Ar trebui să priceapă însă că în România nu trăiesc exclusiv familii aşa-zis tradiţionale, exclusiv întemeiate pe căsătorie. Să numim câteva: familii monoparentale, familii necăsătorite ce trăiesc în uniune consensuală nerecunoscută legal, familii extinse, familii fără copii, familii divorţate. Doamna Turcan, toate aceste familii merită respectul şi consideraţiunea dumneavoastră! Toate acestea trebuie să beneficieze de protecţia legii, nu doar unele dintre ele. A discrimina între aceste diferite tipuri de familie nu vă face cinste nici dumneavoastră, nici partidului a căror valori pretindeţi că le apăraţi. E timpul să încetaţi a minţi de la obraz alegătorii că nu sunteţi împotriva recunoaşterii legale a cuplurilor, nu puţine, care şi întemeiază familii în afară căsătoriei. E mai eficace şi cu mult mai onest să votaţi ca atare în actualul ciclu parlamentar. Vă asigur că tradiţionala dumneavoastră familie nu va avea cu nimic de suferit de pe urma introducerii legislaţiei parteneriatului civil.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Muntean Aurelian
6.10.2016, 19:20:53

Autorul acestui comentariu "subtil" nu mentioneaza ca parteneriatul civil se adreseaza cuplurilor homosexuale la cererea acestora.In acelasi timp amesteca propaganda comunitatii BTLG cu protestele impotriva avorturilor,familiile monoparentale,familii divortate,ca si cum acestea ar fi stiluri de viata nu concluzia unor destine triste.Sa fi homosexual este orice dar nu o trambulina ptr familistii convinsi.Agenda comunitatii LTBG prevede urmatoarele etape:1.vor sa fie recunoscuti ca oameni normali.2.ca si oameni normali vor sa se casatoreasca.3.daca s-au casatorit vor copii asa ca lupta ptr dreptul de-a adopta copii.4.vor cere ca homosexualitatea sa fie predata in scoli ca reper in viata ptr o familie fericita....in momentul in care le recunosti un drept va trebui ulterior sa cedezi din nou si din nou in fata lor,nu se vor oprii niciodata!!!

+5 (13 voturi)
Radu Mircea
6.10.2016, 19:32:30

# Munten Aurelian Adica tu mai Muntene inca te mai intrebi daca comunitatea LGBT poate fi considerata '' oameni normali '' ??? Esti de plins si de ris in acelasi timp , daca poti sa intelegi cum devine chestia asta antagonista , daca te apuci sa pui etichete in functie de orientarea sxuala .

-2 (14 voturi)
Muntean Aurelian
6.10.2016, 19:58:00

Urmand rationamentul tau si zoofilii sunt oameni normali.Daca oaia mesteca iarba in timp ce e calarita de zoofil inseamna ca relatia este consensuala si poate deveni parteneriat civil daca cei doi traiesc impreuna timp de mai multi ani.

+4 (12 voturi)
Iulian Arion
6.10.2016, 20:01:23

Pentru a mai lua din avantul LGBT, Germania a dus o politica de colonizare cu musulmani. Cred ca e mai bine sa prevenim, ca societate, astfel de derapaje.

+7 (9 voturi)
Radu Mircea
6.10.2016, 19:26:52

# Florin Buhuceanu Fiti serios domnule Buhuceanu , suntem in pragul unei campanii electorale , cind fiecare politician in care tremura inimioara lui ticaloasa de frica de a nu mai prinde un loc in viitorul parlament , isi masoara fiecare cuvint de spaima sa nu piarda vreun votant prapadit . Mai la primavara cind vor avea inca patru ani de huzur in fata , sa vedeti ca si situatia familiei '' netraditionale '' adica normale , se va vedea altfel .

-2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările