Politicianul român este atât de deştept încât ştie că Dumnezeu nu există

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul rând, când vine vorba de Dumnezeu, primul lucru care ne vine în minte este pariul lui Blaise Pascal: este de preferat ca atunci când îţi pariezi viaţa pe existenţa lui Dumnezeu, să pariezi că el există, pentru că este raţional aşa şi nu ai nimic de pierdut.

Pentru că dacă Dumnezeu nu există şi tu crezi că există, atunci pierderile sunt minime, de exemplu luxul sau plăcerea. Dacă e invers, pierzi paradisul în viaţa de apoi. Asta era gândirea în secolul 17.

În al doilea rând, existenţa lui Dumnezeu trebuie judecată empiric, observaţional. De câte ori ai primit răspunsul dorit de la divinitate când i te adresa prin rugăciune sau colocvial? De câte ori ai văzut minuni? Religia este opiul popoarelor pentru că săracii preferă să creadă într-o minune iluzorie decât în suferinţă zilnică, spunea Marx. Poporul, grupul, are nevoie de o identitate şi asta îi oferă religia. Politicianul român l-a citit intens pe Marx, în special grupul de la Teleorman - Oltenia. 

În continuare alte zicători despre politicieni care ar putea fi dezvoltate în articole de scoatere a prejudecăţilor din mintea noastră.

Politicienii români sunt atât de proşti încât nu ştiu capitala Kosovo-ului. Politicienii români sunt atât de proşti încât atunci când se enervează încep să înjure ca ultimii ciobani de la stână. Politicienii români sunt atât de proşti încât nu înţeleg că vestul e la vest. Politicienii români sunt atât de proşti încât nu ştiu că Uniunea Sovietică a căzut în 1991. Politicienii români sunt atât de proşti încât mai sunt încă fascinaţi de cum ne-a condus Ceauşescu timp de 25 de ani. Politicienii români sunt atât de proşti încât nu şi-au dat încă seama că familia Ceauşescu era o familie de nebuni.

Politicienii români sunt atât de deştepţi încât ei nu au nevoie de matematică sau geografie, au şcoala vieţii şi e de ajuns. Politicienii români sunt atât de deştepţi încât se căsătoresc de gura părinţilor. Politicienii români sunt atât de deştepţi încât le trebuie SUV-uri ca să pară importanţi în comunitate. Politicienii români sunt atât de deştepţi încât au inventat un sistem electoral în care trebuie să candideze în alte localităţi decât cele unde locuiesc ca să intre în Parlament. Politicienii români sunt atât de deştepţi încât le trebuie Google să ştie cum se spune în engleză la Avocatul Poporului. Politicienii români sunt atât de deştepţi încât ei ştiu că a fost Revoluţie în 1989, nu lovitură de stat.

Politicienii români sunt atât de proşti încât nu s-au prins că naţionalismul este o ideologie de secolul 19. Politicienii români sunt atât de proşti încât nu ştiu cum se spune la salut în spaniolă. Politicianul român este atât de prost încât el crede că uvertura este ceva cu care te înveleşti seara în pat. Politicianul român este atât de prost încât el crede că gândeşte. Politicianul român este atât de prost încât nici nu ştie cât de prost e.

Politicianul român este atât de deştept încât ştie că educaţia şi cultura rusească sunt cele mai înalte.  Politicianul român este atât de deştept încât merge la Marea Mediterană pentru că sarea face bine pielii. Politicianul român este atât de deştept că ştie că statul este tot timpul mai puternic ca piaţa liberă. Politicianul român este atât de deştept încât citeşte 5 cărţi pe săptămână. Politicianul român este atât de deştept încât ştie că beletristica este cel mai important domeniu literar. Politicianul român este atât de deştept încât ştie că viaţa este mai frumoasă când ai un animal de companie. Politicianul român este atât de deştept încât ştie că biserica preafericiţilor este încă puternică în România, de aia se dă el credincios, în scop electoral, pentru amăgire.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite