Politică

articolul anterior articolul urmator

Politicienii români care tremură în faţa FMI şi a ambasadelor străine nu pot înţelege curajul grecilor

9
6 Jul 2015 15:24:26
Bogdan Diaconu
Un ”NU” care a făcut de ruşine linguşeala şi laşitatea clasei politice româneşti din ultimii 25 de ani
Un ”NU” care a făcut de ruşine linguşeala şi laşitatea clasei politice româneşti din ultimii 25 de ani

Aşa numita ”elită” politică şi civică românească e în stare de şoc. Cum a putut Grecia să spună ”NU” Troicii? Liderii fricoşi ai partidelor româneşti sau devoţii fanatici ai directivelor europene care au palpitaţii numai când se gândesc la FMI, la Comisia Europeană sau la ambasadele străine, nu pot decât să caine curajul grecilor, aşteptând să fie pedepsiţi.  Din contră, cred că e timpul să ne ridicăm capul plecat de teamă ca sabia să nu-l taie.

Grecia trebuia să se supună, spune corul închinătorilor la birocraţii şi bancherii străini. De ce? Pentru că aşa a făcut şi România. Numai că banii împrumutaţi nu au ajuns la români, ci la afaceriştii şi politicienii care învârteau milioane de euro în timp ce românilor li se tăiau veniturile, în plină criză. Factorii politici care au semnat pentru împrumuturile care au ajuns în buzunarele unora ar trebui să plătească datoriile, nu poporul care a văzut doar austeritatea. Însă acum e important ca Grecia să fie distrusă pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să le spună ”NU” cămătarilor internaţionali care împrumută guvernele ca să plătească alte datorii tot către băncile străine. Şi tot aşa, într-o spirală nesfârşită.

Diferenţa faţă de politica Greciei? Ponta şi Iohannis au bătut palma să adopte euro fără măcar să anunţe în prealabil că discută pe această temă. Ne-au anunţat şi gata. O nouă modalitate de a fi la mâna altora. Pe baza faptului că românii nu vor riposta. Vor avea o surpriză cei care vor dori să ne conducă în continuare din spatele birourilor închise, mână în mână cu păpuşarii care nu mai sunt mulţumiţi cu mulsul României în lei şi în resurse, ci îşi doresc să ne ia şi ultima fărâmă de suveranitate.

E important ca Grecia să fie distrusă pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să le spună ”NU” cămătarilor internaţionali care împrumută guvernele ca să plătească alte datorii tot către băncile străine. Şi tot aşa, într-o spirală nesfârşită.

Hai la referendum atunci! Numai aşa putem bloca o clasă politică fanariotă care stă cu ochii aţintiţi către diferitele Înalte Porţi pentru că nu poate concepe altceva. De 25 de ani, România e condusă cu temenele. De mult ce s-au târâit în faţa emisarilor străini, politicienii români au uitat că se poate şi altfel şi de aceea se crucesc toţi în faţa Greciei, susţinuţi de poeţii de curte ai idealului supunerii totale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

arogantu
6.07.2015, 16:30:42

Domnule ziarist daca articolul nu este o parodie sau nu este ironic este o mare tampenie . Acum sa va explic : gestul greciei nu poate fi calificat ca demn , onorabil sau curajos poate fi calificat ca inconstient sau pueril . In urma referendumului nu a castigat nimic deoarece sa avantat in aceasta aventura fara a avea un plan solid ci au mers la bluf acum vor trebui sa gaseasca finantare pentru plata pensiilor si salariilor ??? Daca liniile de finantare sunt inchise iar nivelul de colectare este insuficent de unde chescherei ???? Se vor imprumuta de la rusnaci si chinezoi ??? Pai aia crezi k ii vor imprumuta fara clauze solide si atunci se ajunge iar la aceasi spirala a datoriilor . Vor schimba doar stapanul si vor ramane tot slugii . Datoria actuala nu se va sterge decat cu acordul creditorilor si chiar crede cineva ca dupa gestul asta germania va ceda vreun banut ??? Oricum de mult se vb despre euro de nord si euro pigs si noneuro in uniunea europeanaasa k germania va lasa grecia sa se scufunde in propria prostie ca are puterea de a minimiza lovitura greaca . A doua idee tampita a grecilor este scoaterea unei noi monede ( de parca se poate face maine ) dar oare cine va cumpara moneda unui stat falimentar poate toti aia care cumpara moneda alora din zimbabwe . Asa ca un popor mic si amarat ca noi ( nu avem nimic special ptr lumea asta mare ) va fi desfiintat daca face o combinarie precum grecotei ...NU NE PERMITEM SA FACEM AROGANTE ...in plus noi cunoastem jugul rus asa k preferam jugul fmi, u.e , s.u.a si nu de frica sau lipsa de cohones ci deoarece cunoastembinefacerile si iubirea fratelui de la est ....

+2 (10 voturi)
Radu Mircea
6.07.2015, 18:41:26

# Bogdan Diaconu Domnu' Bogdan , Va rog respectuos sa-mi imprumutati si mie 1.000 de euroi (nu zic 10.000 ca doar sunteti un parlamentar amarit) de care va rog sa va lingeti pe bot de amintirea lor fiindca nu am nici cea mai mica intentie sa vi-i inapoiez , ba daca ma iau dupa nevasta-mea -ca are si ea drept de vot- sunteti un exploatator nemilos in momentul cind indrazniti sa mi-i cereti inapoi .

0 (8 voturi)
Goicea Niculae
6.07.2015, 20:15:15

Prostul nu e prost destul ,pana nu e si fudul (arogant)

0 (6 voturi)
Goicea Niculae
6.07.2015, 20:17:10

Radu, dl. Diaconu nu împrumuta bani la dobitoci ,asa ca duceți-va si cereți in alta parte, eventual de la cei cu păreri similare cu ale D-voastră.

-1 (7 voturi)
Goicea Niculae
6.07.2015, 20:19:18

Felicitări, dle Bogdan Diaconu, pentru a avea curajul sa Spune-ți adevarul in fata prostalailor agresivi care nu înțeleg nimic din lumea in care trăiesc.

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările