Politică

articolul anterior articolul urmator

Politico: Parlamentul European cere clarificări din partea Comisiei Europene privind acuzaţiile la adresa Corinei Creţu

5
22 Dec 2015 21:47:25
Autor: Radu Eremia
Comisarul UE pentru Politici regionale, Corina Creţu. FOTO David Muntean
Comisarul UE pentru Politici regionale, Corina Creţu. FOTO David Muntean

Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European a cerut Comisiei Europene clarificări despre activităţile Corinei Creţu, comisarul UE pentru Politici Regionale, după ce site-ul Politico.eu a relatat că aproape jumătate din membrii personalului său ar fi demisionat de la începerea mandatului.

Ingeborg Grässle, preşedintele Comisiei PE pentru Control Bugetar, i-a trimis întrebări scrise despre Corina Creţu secretarului general al Comisiei Europene, Alexander Italianer, responsabil de problemele privind personalul.

„Într-un articol publicat de site-ul Politico.eu, au fost evidenţiate câteva probleme referitoare la «programul de lucru lejer» al doamnei Creţu, privind «tendinţele ei de a combina deplasările oficiale cu călătoriile private» şi privind «transportarea rudelor cu maşina de serviciu»“, a scris Ingeborg Grässle, un eurodeputat german membru al grupului Partidului Popular European.

„Articolul publicat de site-ul Politico.eu ridică semne de întrebare privind conduita profesională a comisarului Corina Creţu“, adaugă preşedintele Comisiei PE pentru Control Bugetar. Grässle a justificat audierea făcând referiri la tratate europene care prevăd că "membrii Comisiei Europene au obligaţia de a desfăşura activităţile în interesul general al Uniunii Europene".

„Conform Codului deontologic al comisarilor, aceştia trebuie să se comporte în moduri demne de funcţie şi de atribuţii. Curtea Europeană pentru Justiţie a explicat că acest lucru presupune că membrii CE trebuie să respecte cele mai înalte standarde de conduită şi să se asigure că interesele generale sunt predilecte în mod permanent, nu doar asupra intereselor naţionale, ci şi asupra celor personale", subliniază Ingeborg Grässle.

Secretarul general al Comisiei Europene, Alexander Italianer, responsabil de problemele privind personalul, „va coopera“, urmând să se prezinte la audieri pe 14 ianuarie, a transmis Executivul UE.„Comisia Europeană va coopera deplin cu Parlamentul UE.Vom răspunde la toate întrebările PE", a explicat şi Alexander Winterstein, un reprezentant al CE.

După ce a fost scris articolul pe Politico.ru,  grupul parlamentar al Partidului Popular European a decis, în urma unei întâlniri să trimită mai multe întrebări Comisie referitoare la activitatea Corinei Creţu, comisar care provine dintr-o altă familie politică, cea a Socialiştilor şi Democraţilor. 
 
Site-ul Politico.eu a scris la începutul lunii decembrie că aproape jumătate dintre colaboratorii comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, au demisionat în primul an de mandat, din cauza obiceiurilor acesteia, oferind ca exemple tendinţa de a îmbina călătoriile oficiale cu cele personale sau sarcini atribuite angajaţilor. 
 
„Nu am ce să răspund, pentru că nu vreau să transform Comisia Europeană într-o casă a bârfelor. Eu cred că sunt date concrete şi, din acest punct de vedere, vă asigur de onestitatea şi integritatea mea. Sunt uluită de acest atac şi suntem toţi şocaţi, inclusiv în cabinet, pentru că nu există nicio evidenţă, nicio bază faţă de nimic din ce se scrie acolo“, a fost răspunsul Corinei Creţu după articolul din Politico.eu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Carmen Florea
22.12.2015, 22:26:37

Floarea natiunii in actiune, numai lepre ne reprezinta, care nu dorm de grija contribuabililor, ca de la Ilici ce sa pretinzi? Mai sunt niste paparude in parlamentul european, care numai grebleaza eurii si atat.

ionescu
23.12.2015, 12:17:28

ce e mai rau ca noua clasa politica din Romania vine aleasa dintre aceste lepre care au fost puse la cald din timp in parlamentul european, si ne sunt prezentate ca oameni politici integri....cata bataie de joc...

GabrielP
22.12.2015, 22:27:13

De fapt sarmana nu are nicio vină, așa se muncește la Comisia și Parlamentul UE, lejero lejero. Muncă puțină pe bani multi si plimbări cat cuprinde pe spinarea fraierilor contribuabili. UE- uriașul cu picioare de lut din Biblie.

Vera Veronica
23.12.2015, 11:09:16

CE SARMANA NICI NU STITII CE FACE SI DUPA AIA COMENTAR.......CORUPTIE SI SCLAVIE......DNA

Vera Veronica
23.12.2015, 11:08:09

DEZVALUIRILE DE LA BRUXELLES DESPRE DOAMNA CORINA CRETU PSD ....DE UNDE SA SE STIE CA FACETI RASISM SI SCLAVIE IN CASA DUMNEAVOASTRA SA VA FIE RUSINE CA NU SINTEM IN ANII 1940SINTEM INTRO TARA DEMOCRATA SI NU ATII RESPECTAT PROGRAMUL CA TREBUIA SA MERGETII CIT MAI DES IN VACANTA SA VA RECREEATII.....CA ATI OBOSIT...... DATI GUNOIUL SUB PRES .....DNA

Modifică Setările