Politico.eu: Corina Creţu şi-a făcut imagine pe banii Comisiei Europene cu o broşură de 78 de pagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a tipărit 5.000 de exemplare dintr-o broşură de 78 de pagini care promovează realizările comisarului european pentru politici regionale Corina Creţu.

Potrivit Politico.eu, broşura este redactată doar în limba română şi a fost distribuită către politiceni şi presă de biroul Comisiei Europene din Bucureşti. Costurile producerii ei s-au ridicat la 6.673,81 euro, a declarat un reprezentant al instituţiei.

Pe lângă descrierea activităţilor lui Creţu şi sublinierea proiectelor din România în care UE investeşte bani, documentul include 20 de fotografii cu aceasta şi 12 pagini de citate din ea.

Publicarea broşurii s-a petrecut la doar o săptămână după ce Corina Creţu a fost ţinta mai multor critici la finele anului trecut. Foşti membri ai echipei ei au acuzat-o că nu respectă programul de muncă şi că îşi roagă angajaţii să îi rezolve problemele personale. Politico.eu a scris, în 10 decembrie, că aproape jumătate dintre membrii cabinetului Corinei Creţu şi-au părăsit locul de muncă în primul an al mandatului ei.

Broşura a fost trimisă doar o săptămână mai târziu, pe 17 decembrie, către Guvernul României, Parlament, presă, europarlamentari români şi cele 31 de centre de informare „Europe Direct” din România.

Politico.eu mai scrie că un purtător de cuvânt al Comisiei Europene nu a oferit exemple privind practici similare de autopromovare derulate de alţi comisari europeni.

Deşi Comisia Europeană subliniază că deciziile sale sunt luate în grup şi nu individual, de comisari, broşura sugerează, în unele pasaje, că Creţu are puterea de a aproba programe şi cereri în mod unilateral.

Documentul o creditează pe aceasta cu adoptarea unui program de cooperare de 222 milioane de euro pentru ţările din regiunea Dunării. Un alt fragment o creditează cu aprobarea unei cereri a României de a folosi fonduri regionale în locul împrumuturilor pentru construcţia de autostrăzi.

Surse din cabinetul Corinei Creţu au declarat, pentru Politico.eu, că aceasta ar intenţiona să candideze pentru un post în România la finalul mandatului de comisar european. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite