Politică

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii nu mai pot ieşi la pensie înainte de 47 de ani. Carmen Dan: Am solicitat abrogarea textului de lege

8
25 Nov 2017 12:23:33
Autor: Sebastian Zachmann
Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara, la Antena 3, că a solicitat "categoric" abrogarea din Statutul poliţistului a textului ce permite pensionarea poliţiştilor la vârste mai mici de 47 de ani.

"Încă avem în vigoare acea prevedere din Statutul poliţistului, acel buclucaş articol 69, litera j, care a creat posibilitatea să se iasă din sistem la vârste mai mici de 47 de ani. Era o discuţie publică despre o situaţie cu o persoană care a ieşit din sistem la 39 de ani şi a beneficiat de plata drepturilor de pensie. Pentru că acest articol din Statutul poliţistului se corelează cu o prevedere din Legea 223 care spune foarte clar că dacă îndeplineşti condiţiile de pensionare, asta însemnând, cumulativ, 20 de ani de muncă şi 10 ani în minister — eu v-am mai spus o dată că aceşti 10 ani în minister pot fi acoperiţi foarte uşor — până la urmă că am putea să luăm în calcul patru ani de Academie, un an de stagiu militar şi îţi mai rămâne să lucrezi efectiv în minister cinci ani şi poate că aici este o altă discuţie. În mod categoric noi am solicitat abrogarea acestui text de lege din Statutul poliţistului şi (...) aş face câteva precizări şi referitoare la vârsta de pensionare, pentru că au apărut iarăşi discuţii: Legea 223 spune că în funcţie de condiţiile de muncă se pot scădea din vârsta limită de pensionare 13 ani. Maximum 13 ani", a subliniat Carmen Dan.

Poliţiştii nu vor să accepte creşterea vârstei de pensionare aşa cum a propus ministrul de Interne, Carmen Dan. Sindicaliştii din poliţie spun că este nevoie de un sistem diferenţiat de pensionare, în funcţie de condiţiile de muncă, iar ofiţerii cu experienţă să fie stimulaţi pentru a rămâne în sistem.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Radu Mircea
25.11.2017, 12:41:04

# ... hi hi hi hi .... Pai acuma doamna Dan ??? Acu' abrogati '' articolu' buclucas '' ??? Cind o treime dintre cei cu salarii nesimtite au acum si pensii nesimtite ??? Cind suntati gata sa angajati si politiai fara scoala , daca stiu sa citeasca ??? Cind ati ramas fara personal ??? Zau asa , sunteti rau intentionata sau numai total nepregatita ??? Ma feresc sa caracterizez un asemenea personaj infipt in virful Ministerului de lnterne fiindca si moderatorul este om si are si el o rabdare .

+2 (2 voturi)
Biky
25.11.2017, 12:49:38

@Radu Mircea, Mi se pare normal, "articolul respectiv a fost "promulgat" la vremea respectiva cu "dedicatie-SPECIALA", beneficiarii "acestuia" (si multi altii au profitat de ocazie pe langa "ei") au iesit deja la pensie, 'si-au' atins scopul,..."articolul" trebuie ELIMINAT.

+3 (3 voturi)
Tăunu
25.11.2017, 13:32:15

Felicitări d-nei ministrupentru bun simţ iar ziarul Adevărul să bage de seamă, nu este vorba de nicio lege adoptată de parlament. Statul paralel, idee băşcălită de cei interesaţi, îşi face legi proprii prin, cică, regulamente, aşa a ieşitl pensie Coldea la 36 de ani şi Iagăr la 39 de ani

-1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
25.11.2017, 20:31:09

Comentariu considerat abuziv.

Florin Georgescu
25.11.2017, 20:28:28

Pana se abroga mai dureaza catva ani. Si e prea traziu 47 de ani ????E de rasul curcilor sa iesi la pensie la 47 de ani.Nu mai poate alerga dupa hoti dar poate face munca de birou....ca la un laptop pot lucra !

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările