Ponta, Antonescu şi Chiţoiu, discuţie finală despre acordul cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii USL
Liderii USL

Premierul Victor Ponta a sosit, astăzi, cu două ore înainte de întâlnirea cu delegaţia FMI, la cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde se află şi vicepremierul Daniel Chiţoiu.

UPDATE Vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, au sosit la cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde are loc discuţia la care mai participă premierul Victor Ponta şi vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Întrebat de jurnalişti dacă a primit vreun răspuns de la PNL privind negocierile cu FMI şi bugetul de stat, Ponta a răspuns: „Vorbesc acum cu ei“.

Premierul a intrat apoi în cabinetul lui Crin Antonescu, unde se află şi vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că vicepremierul Daniel Chiţoiu beneficiază de sprijinul PSD şi că, dacă va avea şi sprijinul necesar din partea PNL, atunci negocierile cu FMI vor putea fi închise.

„Am avut azi de dimineaţă o discuţie de informare privind rezultatele negocierilor din week-end. L-am rugat pe domnul Chiţoiu să discute cu preşedintele Crin Antonescu şi să-i prezinte rezultatele, astfel încât la ora 17.00 să ştim ce decidem. Dacă există şi acordul PNL, putem la ora 17.00 să anunţăm finalul negocierilor“, a spus Ponta.

Ponta a precizat că luni, la ora 17.00, va avea întâlnirea oficială pe final de vizită cu reprezentanţii FMI şi că Daniel Chiţoiu a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, în vederea acestei întrevederi.

„De schimbat datele nu se mai pot schimba. Poate exista sprijin politic pentru încheierea negocierilor sau respingerea negocierilor. A treia variantă nu există“, a spus Ponta.

Guvernul a convenit cu misiunea FMI-CE principalii indicatori pentru 2014, dar continuă discuţiile referitoare la impactul măsurilor fiscale necesare pentru acoperirea golului de venituri rezultat din ultimele solicitări ale celor două partide din USL cu impact pe cheltuieli, potrivit unor surse.

Bugetul pe anul viitor a fost construit pe un PIB de 657 - 659 miliarde lei, cu o creştere economică de 2,1% (scenariu de bază), şi un deflator puţin peste 2%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite