Politică

articolul anterior articolul urmator

Ponta: Anunţ important pentru toţi militarii - slugile şi demagogii din echipa Dăncilă au decis să vă taie pensiile, exact invers decât au promis în 2016

10
19 Sep 2019 10:43:51
Autor: News.ro
Victor Ponta
Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, a postat, joi, pe Facebook, un mesaj adresat militarilor din România în care le atrage atenţia că le-au fost tăiate pensiile. ”Slugile şi demagogii din echipa Viorica Dăncilă au decis să vă taie pensiile, exact invers decât au promis în 2016”, a scris Ponta. Acesta propune un sistem de impozitare diferenţiată, dar pentru toate categoriile de venituri şi toate categoriile profesionale

”Anunţ important pentru toţi militarii din România - slugile şi demagogii din echipa Viorica Dăncilă au decis să vă taie pensiile - exact invers decât au promis în 2016 - exact cum a făcut Băsescu în 2010. Proiectul pe care l-au depus la Senat şi pe care fac atâta tărăboi se referă la PENSIILE MILITARE alături de cele ale magistraţilor (fiind însă scutite pensiile parlamentarilor)!”, a scris, joi, pe Facebook, Victor Ponta.

Acesta afirmă că Pro România ”va proteja tot timpul pensiile militare”.

”Pro România am promis că va proteja tot timpul pensiile militare (introduse încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza şi existente în toate ţările NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / aşa vom face şi acum în faţă ticăloşiei câtorva lideri PSD absolut trecători! Pro România susţine renunţarea la cota unică şi trecerea la un sistem de impozitare diferenţiată, dar pentru toate categoriile de venituri şi toate categoriile profesionale! Ceea ce propune acum PSD este un act neconstituţional, demagogic şi nefuncţional! Militari români - azi trădătorii voştri se numesc Dancila, Teodorovici şi Fifor ! Să nu uitaţi acest lucru!”, a mai scris Ponta.

Impozitarea pensiilor speciale a fost votată, marţi, de Senat, cu 75 de voturi ”pentru” şi 16 abţineri din partea senatorilor PNL.

Potrivit proiectului de lege, pensiile speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 30%, iar cele care depăşesc 10.000 de lei cu 50%.

Legea va merge în Camera Deputaţilor, care este forul decizional.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

The Fog
19.09.2019, 11:06:01

Vocea expertului - cine ar putea sti mai bine decat Ponta ca "liderii PSD sunt absolut trecători"? Ce incearca sa faca, sa scoata armata-n strada, sau doar sindicatul Dogariului? Bun, am inteles ca peste tot exista pensii militare, dar peste tot sunt scutite de impozit sau de zeci de ori mai mari decat pensiile bazate pe contributivitate? Demagogia slugilor combatuta cu demagogie de alta sluga.

+3 (3 voturi)
Iosiv Varga
19.09.2019, 11:07:17

Nu trebuie impozitate ci TAIATE 100%! Ce pensii speciale ? Adica contributii ioc,,pensii uriase ?Unde pe acest glob mai intalnesti o tara cu asemenea legi aberante ? Daca tot e sa dea asa zise speciale-adica NEMUNCITE,sa le dea din fondul pentru handicapati,ajutoare sociale etc ,dar pensiile sa fie date la cei care au contribuit,iar ceilalti -militari,magistrati,parlamentari,etc sa fie incadrati la AJUTOARE SOCIALE!,sa cum e si firesc ! Dealtfel lucru curios :cuimse ia din bugetul de stat bani pentru asa zise speciale?De unde vin acesti bani ?Deturnari de fonduri,haiducie,furam de la platitori si dam la SPECIALI?

+2 (4 voturi)
ion filip
19.09.2019, 12:17:04

varga, dupa un criteriu pe care nu ti-l zic, pari a fi cam de la „coada maturii”. NU prea ti-a placut nici scoala, nici disciplina. Du-te intr-un loc mai ferit si „rezolva-ti” altfel excitatia; cu scrisul nu le ai, cat despre revoltati ca tine, sunteti una din cauzele dezastrului din tara asta.

-2 (4 voturi)
Manole Scarlat
19.09.2019, 11:29:24

Armata e cu noi! Ponta şi Poporul! Jos dictatura!

-2 (2 voturi)
mindrescu costel
19.09.2019, 11:31:13

nici cu tine nu imi e rusine pontica esti un demagog si un mitoman care are deja firma recunoscuta pe plaiurile mioritice si in fond, si tu si tuta va trageti din aceasi echipa din echipa sobolanilor rosii pontelu daca iti vine sa crezi

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)