Ponta anunţă că Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin au fost suspendaţi din ProRomânia pentru că au votat Guvernul Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat că prim-vicepreşedinţii Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, precum şi vicepreşedinţii Mircea Banias şi Emilia Meiroşu, au fost suspendaţi din partid printr-o decizie a Biroului Executiv. Motivul: ”au votat pentru învestirea Guvernului Orban”. Biroul Executiv  este format din trei persoane: Victor Ponta (preşedinte), Nicolae Bănicioiu (prim-vicepreşedinte) şi Ion Mocioalcă (secretar general).

„Biroul Executiv al PRO România a decis luni, 4 noiembrie a.c., ca toţi deputaţii care au acţionat în afara deciziilor luate în interiorul partidului şi au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie revocaţi din funcţiile de coordonatori judeţeni şi să li se retragă sprijinul politic pentru toate funcţiile pe care le deţin în cadrul Parlamentului.

De asemenea, vicepreşedinţii şi prim-vicepreşedinţii care sunt în această situaţie vor fi suspendaţi din partid.

Integritatea morală este una dintre valorile pe care toţi membrii PRO România trebuie să şi le însuşească, deoarece acest partid a fost gândit ca o alternativă serioasă şi credibilă la metehnele vechii clase politice.

Din aceste considerente, decizia de sancţionare a celor şapte deputaţi vine ca o consecinţă firească a pierderii încrederii cu care au fost învestiţi de către toţi colegii noştri. PRO România va rămâne în opoziţie şi va continua să îşi respecte electoratul prin susţinerea politicilor şi valorilor de centru stânga europene“, se arată în comunicatul transmis de ProRomânia. 

Vicepreşedintele Pro România Mihai Tudose l-a acuzat maţi pe Victor Ponta că minte atunci când spune despre acesta că nu vrea să-şi dea demisia din partid pentru că ar pierde banii de europarlamentar şi aminteşte că şi soţia acestuia, Daciana Sârbu, a părăsit PSD în 2014, fără să-şi piardă leafa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite