Politică

articolul anterior articolul urmator

Ponta: Bani de furat în România nu mai sunt. Singura vacă de muls care a mai rămas e sănătatea, şapte miliarde de euro pe an

6
16 Feb 2020 21:28:54
Autor: News.ro
Victor Ponta
Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta susţine că „bani de furat în România nu mai sunt” şi că schimbările din sistemul sanitar sunt dictate de oameni din afara României, care ar viza bugetul de şapte miliarde de euro pe care autorităţile române îl alocă anual acestui sistem.

„Singura vacă de muls care a mai rămas în România e sănătatea, şapte miliarde de euro pe an. (...) Au venit nişte oameni din afară şi au zis de la români ce mai putem să le luăm? (...) Ei, le-am găsit sănătatea”, susţine Ponta.

„E un guvern nu doar incompetent, cum era Guvernul Dăncilă, dar e şi un guvern ghidonat din spate pe nişte direcţii. (...) Bani de furat în România nu mai sunt. La armament nu se poate, că avem contracte cu americanii, le dăm direct lor. În construcţii, nu mai sunt, nu prea mai sunt bani. Singura vacă de muls care  a mai rămas în România e sănătatea, şapte miliarde de euro pe an. (...) Au venit nişte oameni din afară şi au zis de la români ce mai putem să le luăm? Că banii ni i-au luat în supermarketuri, unde consumă românul tot banul de salariu, de pensii... se duce în supermarket cumpără produse care nu sunt produse în România, sunt produse în afară.  Ei, le-am găsit sănătatea şi atunci ne-au trimis nişte Voiculescu, nişte Costache care vin şi ne explică cum o să ne tratăm noi toţi ca în Elveţia aicea. Serios? Chiar crede cineva povestea asta? Nu. O să ne ia banii şi o să ne tratăm mai rău decât în România de azi” a afirmat Victor Ponta duminică seară, într-o emisiune la România Tv.

Liderul Pro România acuză că „o categorie mică de şmecheri” vizează sumele alocate sistemului sanitar.

„Medicina privată în România are deja de ani de zile firme care fac profit. (...) În schimb sunt o categorie mică de şmecheri, ei zic că sunt privaţi, dar fac afaceri cu statul. Această mică categorie de şmecheri care nu mai vor să facă bani doar din privat (...) sunt câţiva şmecheri care l-au pus pe domnul Costache şi zic «de ce să ne mai chinuim să luăm bani de la firme, îi luăm direct de la stat». S-au mai încercat multe afaceri de acest gen, private cu bani de la stat. Afla presa, nu vorbesc că venea DNA-ul imediat să cerceteze... aici l-au umflat pe Beuran nu pe Costache” a mai spus Ponta.

Fostul prim ministru susţine de asemenea că Mircea Beuran, arestat la domiciliu într-un dosar de corupţie,  „este un pericol public pentru toţi cei care vor să fure banii din sănătate”.

Ponta acuză că mai multe „vârfuri din medicina românească” ar fi fost cercetate pentru că exprimă puncte de vedere contrare unor direcţii stabilite politic.

El spune că nu poate fi de acord cu arestarea unor medici precum Mircea Beuran şi susţine că Raed Arafat este „cea mai importantă ţintă”.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

m lupascu
16.02.2020, 22:35:00

Comentariu considerat abuziv.

Cel Mare Scarambeu
16.02.2020, 22:38:00

Comentariu considerat abuziv.

achim pop
16.02.2020, 22:57:53

Grija dle senator Ponta ma tem ca-i alta ; na-i vrea sa te intalnesti cu amrasteanul si plasa lui de rafie pe holurile unei clinici private .

+1 (1 vot)
Mihai Giurgiuveanu
16.02.2020, 23:45:20

Nu mai sunt bani de furat, Victor Viorel, pentru ca i-ati facut voi praf, voi, pesedimea! Au mai furat si altii, dar voi, pesedistii, sunteti campioni absoluti. Si daca ar fi dreptate, ati deschide o filiala la Rahova si una la Jilava.

+1 (1 vot)
Adevărul Adevărat.
17.02.2020, 01:31:35

“ Bani de furat în România nu mai sunt “. Cine a furat banii României ? Voi nemernicilor,oameni politici corupți împreuna cu securiștii. Nu a furat romanul de rând,nu el a avut acces la visteria statului. V-ați răhățit pe ea de țară,ați îndatorat-o,vândut-o,ați trădat-o. Clică de netrebnici.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)