Ponta, către baronii locali: Nici în 1989 nu au putut să ne împuşte pe toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan, dialogând zâmbind cu premierul Victor Ponta Foto: Mediafax
Marian Oprişan, dialogând zâmbind cu premierul Victor Ponta Foto: Mediafax

Premierul Victor Ponta nu se dezice de baronii locali. Premierul le-a spus astăzi preşedinţilor de CJ, reuniţi la Palatul Parlamentului, că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor. Totuşi, Ponta i-a liniştit pe şefii judeţelor şi le-a transmis că el, ca preşedinte PSD, dar şi ca premier îi va sprijini.

"Ştiu că e o perioadă în care o întreagă propagandă lucrează împotriva dumneavoastră. Şi eu vă zic doar să ştiţi că trebuia să vă aşteptaţi la aşa ceva pentru că dumneavoastră sunteţi votaţi, pentru că dumneavoastră aveţi încrederea cetăţenilor, pentru că nu puteţi fi bătuţi la vot altfel şi atunci evident că un aparat care vă invidiază şi un aparat care vă detestă va lucra împotriva dumneavoastră", a spus Ponta.

Premierul a arătat că el personal şi Guvernul îi vor sprijini pe preşedinţii de CJ şi aleşii locali.

"Însă vreau să ştiţi că pe Guvern vă puteţi baza, pe mine personal, că eu mă voi mândri întotdeauna cu toţi aleşii locali ai partidului meu şi ai tuturor partidelor, toţi cei care sunt aleşi de către cetăţeni. Din punctul de vedere al Guvernului veţi avea tot sprijinul pentru toate proiectele dumneavoastră şi pentru reprezentarea cetăţenilor", a spus Ponta.

El a menţionat că a vorbit cu preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, căruia i-a transmis că "nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi".

"Nici în 1989 nu au putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni", a spus Ponta.

El a arătat că îşi doreşte ca Guvernul pe care îl conduce să fie un sprijin pentru proiectele aleşilor locali şi să aibă o strategie integrată cu aceştia.

"Vă consider cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor dumneavoastră, sunteţi cei mai votaţi oameni şi cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere. Cred că în judeţul, în oraşul, în comuna dumneavoastră nici preşedintele, nici eu, nici alt ministru nu poate să concureze cu dumneavoastră în ceea ce priveşte încrederea pe care cetăţenii v-o acordă. Din acest punct de vedere, cât voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia, şi voi considera de fiecare dată că dumneavoastră reprezentaţi mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare aici, la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern", a mai spus Ponta.

Citeşte şi:

Percheziţii la locuinţa lui Radu Mazăre şi la Primăria Constanţa. Mazăre: „Eu sunt în Bucureşti, mă duceam la DNA“. Ponta: „Radu Mazăre rezistă“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite