Ponta: "Băsescu ar fi fost demis dacă nu avea sprijin din Occident"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Preşedintele Traian Bãsescu ar fi fost demis la referendumul din varã dacã nu ar fi beneficiat de "sprijin uriaş" din Occident, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

"Cred şi afirm cu tãrie cã domnul preşedinte Bãsescu şi oamenii domniei sale - fie cã este vorba de doamna Macovei, de alţii i-au dezinformat grav şi cu bunã ştiinţã pe partenerii noştri europeni şi americani. Vã reamintesc cã în plenul Parlamentului European doamna Macovei vorbea de un milion şi jumãtate de voturi fraudate. (...) Aveţi nenumãrate declaraţii în care s-a vorbit despre faptul cã aceastã loviturã de stat parlamentarã - ceea ce este evident cã Parlamentul şi oamenii la referendum nu dau lovituri de stat - pentru ca domnul Antonescu şi cu mine sã-i schimbãm pe domnul Morar şi pe doamna Kovesi. Şi astãzi aţi vãzut ce tare i-am schimbat", a afirmat Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a spus cã preşedintele şi-a salvat o perioadã de mandat, dar cã susţinãtorii sãi "ar începe sã înţeleagã cã au fost folosiţi într-o bãtãlie internã".

"Cred cã prin aceastã campanie domnul preşedinte Bãsescu şi-a salvat o perioadã din mandat, cred cã ar fi fost demis corect, instituţional, legal dacã nu ar fi existat acest sprijin uriaş din Occident. În acelaşi timp, cred cã pe termen mediu şi lung şi-a câştigat între ghilimele nişte adversari, pentru cã acum oamenii încep sã înţeleagã cã au fost folosiţi într-o bãtãlie internã şi au fost folosiţi în mod incorect. Aşa încât sã nu vã mire dacã în continuare veţi mai auzi asemenea semnale, sigur cã în termeni diplomatici. Nimeni nu va spune îmi cer iertare, am greşit când am spus cã a fost loviturã de stat, când am spus cã se încalcã Justiţia, deşi nu avea nicio legãturã cu Justiţia", a declarat Ponta.

El a spus totodatã cã a perceput o schimbare în modul în care a fost primit la ultima sa vizitã la Bruxelles de oficiali europeni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite