Ponta bea whiskey cu damigeana şi se îndoapă cu vită Kobe, alături de loser-ul Crin, moşind Parlamentul obez cu salarii tăiate. Wesley Clark toarnă în pahare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capacitatea de diversiune a Ministerului Propagandei (Antena 3 şi asociaţii) este incredibilă, iar lipsa de scrupule – nelimitată.

După ce a demonstrat că poate fabrica din nimic, cu efecte devastatoare, un caz „Ungureanu - Unguent”, aparatul propagandistic condus de Dan Voiculescu lucrează la o altă mega-intoxicare. Una cu obiectiv precis: mutarea responsabilităţii de la USL în tabăra adversarilor politici (PDL) şi în ograda unei instituţii considerate „inamice” (Curtea Constituţională), în cazul legii electorale care a condus la un Parlament obez.

Cine-i vinovat pentru Guvernul obez? Legea este, într-adevăr, catastrofală. Ea a produs deja două efecte toxice: 1. „victoria” în alegeri a unor candidaţi de pe locurile 2 şi 3 în faţa celor care au câştigat colegiile (la fel ca în 2008); 2. creşterea numărului de parlamentari cu 118, de la 470 la 588 (premieră absolută), ceea ce presupune şi o mărire consistentă a cheltuielilor statului cu senatorii şi cu deputaţii. Nici Ceauşescu, cu toată megalomania lui, n-a prevăzut săli atât de mari încât să-i încapă pe cei 588 de parlamentari ai anului 2012!

Diagnosticul este clar, doar responsabilităţile sunt măsluite de Ministerul Propagandei. Cică vinovaţi ar fi Curtea Constituţională (care a respins, în vara acestui an, Legea electorală Ponta-Antonescu, declarând-o neconstituţională „în întregul său”, cu un vot de 9-0) şi PDL (care a îndrăznit să conteste legea la Curte, iar acum - şi mai grav! - acceptă ca oamenii săi să intre în Parlament de pe locurile 2 şi 3).

În realitate, naşii Parlamentului obez sunt PNL şi PSD, care au comis două golănii politice: 1. legea electorală din 2008, valabilă şi azi; 2. legea Ponta-Antonescu, neconstituţională de la un cap la altul.

Dar evidenţa nu contează la Ministerul Propagandei. Însuşi premierul Victor Ponta poartă steagul minciunii: „USL respinge total blamul şi critica pentru creşterea numărului de parlamentari. PDL şi PP-DD nu au câştigat absolut niciun colegiu, deci bonusul, numărul suplimentar de parlamentari, este acordat PDL şi PP-DD, în baza deciziei Curţii Constituţionale din această vară. Creşterea numărului de parlamentari este vina absolută a celor de la PDL”. Aşadar, Curtea şi adversarul politic…

Despre loseri, cu Ponta şi Antonescu. Şi ajungem la limbajul miştocăresc-mitocănesc, rezultatul diareei verbale de nestăvilit a liderului PSD. Ponta denunţă „această inflaţie de loseri, de pierzători de colegii”, uitând că în stânga sa se află Crin Antonescu, intrat în Parlament în 2008 de pe locul 2. Carevasăzică, un loser, conform Codului pontanian. Ca să nu mai vorbim de Ioan Ghişe, un super-loser ajuns senator de pe locul 3 (tot în 2008), cu 16% din voturi, într-un colegiu în care câştigătorul de la PDL a rămas acasă cu peste 48%. Repet: totul, pe legea impusă de PNL+PSD.

Parlamentarii n-o vor avea mai mică. Leafa, despre dânsa e vorba. Mărirea aparatului de stat cu 118 bugetari de lux i-a dat ocazia lui Victor Ponta să ne livreze şi o altă minciună gogonată, ambalată în poleială populistă. Citiţi şi vă cruciţi: „Bugetul Camerei Deputaţilor nu se va mări în 2013 faţă de 2012. Dacă sunt mai mulţi parlamentari, vor avea salarii sau sume forfetare mai mici. La fel şi cu miniştrii: dacă vor să fie mai mulţi miniştri – bani mai puţini”.

Dacă n-ar fi mincinoasă, afirmaţia lui Ponta ar fi de-a dreptul tembelă. Cum să scazi salariile parlamentarilor doar pentru că sunt mai mulţi? Poţi, eventual, să mai tai din cheltuielile administrative ale Parlamentului, nu să umbli la salarii, care şi-aşa sunt jenant de mici pentru demnitari de un asemenea rang. Sigur că unii ar lucra şi fără leafă, ba chiar ar mai aduce şi bani de-acasă, pentru că şi-i scot înzecit prin diverse combinaţii. Dar acesta este modelul pe care-l încurajează liderul PSD?

Consilierii toarnă în pahare. Încă una de la Ponta: “Aş vrea să nu se mai plimbe domnul Funeriu şi domnul Lăzăroiu pe banii dumneavoastră. (…) Miniştrii merg la Consiliile Europene, consilierii se duc să toarne în pahare. Cei care merg cu treabă, să meargă; cei care merg să se plimbe, să meargă pe banii lor”.

În sfârşit, aflăm şi noi cu ce se ocupă consilierii de pe lumea asta: toarnă în pahare. Există consilieri şi la Palatul Cotroceni, şi la Casa Albă, şi la Kremlin – e clar că ei nu au alt rost decât să toarne în pahare. Dar, să vezi drăcie, există consilieri şi la Palatul Victoria. Culmea, chiar şi Victor Ponta are consilieri. Şi nu unul, doi, ci o armată. Întrebare: toţi toarnă în pahare? Pesemne că generalul Wesley Clark toarnă whiskey, ca orice american care se respectă...

Apropo, pe site-ul Guvernului este un capitol intitulat „Aparatul propriu de lucru al primului-ministru”. Acest aparat este alcătuit, printre altele, din “corpul secretarilor de stat şi consilierilor de stat ai primului-ministru”. Vedeţi? Alţii care toarnă în pahare

De curând, Victor Ponta de îmbăţoşa: “Consilierii mei vor fi cu preşedintele la Bruxelles. Ei s-au aflat în aceste zile la Cotroceni şi l-au învăţat pe preşedintele Traian Băsescu ce să spună”. Aha, nu i-au turnat în pahare… Cu asta se ocupă, pesemne, doar consilierii prezedenţiali; cei guvernamentali îl învaţă pe preşedinte

Ponta-Unguent se ghiftuieşte cu icre negre, bea whiskey cu damigeana şi înfulecă vită Kobe pe banii noştri. Sună tare, nu? Dar nu e adevărat. Reformulez: e la fel de adevărat cât e şi afirmaţia că Ungureanu-Unguent se ghifuieşte cu icre negre, bea wkiskey cu damigeana şi înfuleca vită Kobe pe banii noştri. Ei bine, cea din urmă afirmaţie a fost făcută de sute de ori pe (şi de) Antena 3, aliatul la guvernare al domnului Ponta, deseori în chicotele de satisfacţie ale bravului prim-ministru. Ponta n-a simţit niciodată nevoia să spună: fraţilor, staţi aşa, că nu mănâncă primul-ministru icrele negre, nu face baie în deodorant, nu se îndoapă cu vită Kobe, toate astea sunt folosite pentru o întreagă reţea de protocol - miniştri, diplomaţi, delegaţii de tot felul… Dar Ponta n-a făcut-o. I-a plăcut să-l vadă linşat pe MRU doar pentru că adversarul său politic, pe vremea când era prim-ministru, a avut în subordine Protocolul de Stat (RA-APPS). Ba, mai mult, liderul PSD a stimulat linşajul prin scurgerea de documente (altfel, banale) de la Guvern pentru a întreţine ofensiva Antenei 3. Pe aceeaşi schemă, şi Ponta poate fi linşat oricând fără să fie vinovat. Norocul lui Dottore este că nu există un Minister al Propagandei şi în tabăra cealaltă…

Funia de usturoi din casa spânzuratului. Marţi seară, la şedinta Biroului Permanent Naţional al PSD, Victor Ponta a felicitat-o pe Ecaterina Andronescu pentru procentul obţinut la alegeri: “Aşa suntem noi, plagiatorii, mai votaţi - ce să facem? - decât ceilalţi, cu usturoiul”. Ironia îl vizează pe Mihail Neamţu, preşedintele Partidului Noua Republică. Să te numeşti Victor Ponta şi să vorbeşti despre plagiat, în prezenţa Ecaterinei Andronescu, este ca şi cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului. Şi nu e funie de usturoi…

Minciuna cu taxele locale. Ieri, Victor Ponta a anunţat că „nu se măreşte nicio taxă locală şi niciun impozit”. Evident, încă o minciună: de la 1 ianuarie chiar se vor mări taxele şi impozitele locale. Sigur, Guvernul nu a decis ieri că se măresc taxele şi impozitele locale, ci a dat verde primăriilor să mărească taxele şi impozitele locale. Credeţi că va exista în ţara asta chiar şi o singură primărie care să nu mărească taxele şi impozitele locale, după ce va avea dreptul legal de a o face?

Împuşcatul caută o strategie de guvernare. Din pensionul de la Jilava, Adrian Năstase, tatăl politic al lui Victor Ponta, ne-a anunţat înduioşător, prin intermediul blogului său: “Va urma o perioadă grea. De aceea, va fi important ca, din zilele următoare, să ne concentrăm cu toţii pe găsirea celei mai bune strategii şi soluţii de guvernare”. Vedeţi de unde sare iepurele guvernării? Adriane, nici nu ştii cât de concentrat începi să fii!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite