Guvern: Salariile pe luna aprilie vor fi plătite până la sfârşitul lunii, şi nu în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a anunţat că bugetarii îşi vor încasa mai repede salariile pe aprilie
Victor Ponta a anunţat că bugetarii îşi vor încasa mai repede salariile pe aprilie

Bugetarii îşi vor primi salariile aferente lunii aprilie înaintea minivacanţei de Paşti, potrivit unei ordonanţe aprobată în şedinţa de  Guvern de astăzi.

UPDATE Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind plata salariilor pe luna aprilie până pe 30 aprilie şi nu în perioada 1-10 mai.

„Vreau să confirm că Ministerul de Finanţe şi ministrul delegat pentru Buget au găsit soluţia juridică pentru ca salariile bugetarilor, care trebuiau achitate exact în perioada de Paşte, 1-10 mai, să fie achitate până pe 30 aprilie. Sper ca oamenii, în felul acesta, să poată avea resursele necesare pentru cumpărăturile de Paşte şi aceia care sunt mai norocoşi să cheltuie banii în facilităţile turistice. E o categorie redusă, din păcate, raportat la ansamblul populaţiei, însă un sprijin pentru zona de turism este oricând binevenit“, a spus Ponta.

În acest sens, Guvernul va aproba un proiect de ordonanţă de urgenţă „privind stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor personalului din sistemul bugetar aferente lunii aprilie 2013“.

Executivul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai să fie libere anul acesta, potrivit unei hotărâri aprobate la începutul lunii martie în Guvern.

Aceste zile libere se adaugă celei de 1 mai, când se marchează Ziua Internaţională a Muncii, şi precede Învierea, care este anul acesta pe 5 mai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite