Ponta: Voi cere mandat de la preşedinte să merg la Consiliul European. Şova: Băsescu nu mai are nicio credibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, vicepreşedinte PSD, spune că preşedintele Traian Băsescu trebuie să renunţe să mai reprezinte România pe plan extern şi să-i lase locul premierului Victor Ponta. Şova crede că Băsescu şi-a pierdut orice fel de credibilitate după scandalul izbucnit între fratele său şi Bercea Mondial.

„Incidentele în care este implicată familia lui Traian Băsescu, culminând cu arestarea preventivă a fratelui domniei sale, sunt o lovitură pentru credibilitatea externă a României. Dânsul trebuie să cedeze premierului prezenţa în Consiliul European, pentru ca România să nu fie făcută de râs în cadrul acestei prestigioase instituţii europene de conducere. Ce credibilitate mai poate avea Preşedintele pentru a merge în câteva zile la Consiliul European şi în a negocia portofoliul pe care România îl va ocupa pentru următorii cinci ani în Comisia Europeană?“, afirmă Şova.

Vicepreşedintele PSD arată cu degetetul spre PDL şi Monica Macovei.  „Nu doar Preşedintele are decizii de luat şi poziţii de comunicat. Partidul Democrat - Liberal este la fel de zguduit ca familia prezidenţială de scandalul public. În tot acest timp, justiţiara Monica Macovei dă din colţ în colţ şi alege să tacă. Nu am cum să nu mă întreb cum a fost posibil ca Alianţa România Dreaptă să îl susţină în decembrie 2012 pe intermediarul mitei din cazul Mircea Băsescu pentru o poziţie în Senat. Domnul Căpăţână mi-a fost chiar contracandidat în colegiul nr. 3 din Olt. Îmi amintesc că doamna Macovei era şefa unei comisii de etică la nivelul ARD, care spunea cine trebuie să candideze şi cine nu. Se vede că pentru doamna Macovei intermediarul şpăgii era tocmai bun de senator“, mai spune ministrul Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat că îi va solicita, din nou, preşedintelui Traian Băsescu mandatul de a participa la reuniunea Consiliului European, programată pentru săptămâna viitoare. „Am cerut de fiecare dată mandat şi nu voi face o excepţie nici de data aceasta“, a spus Ponta.

La ultimul Consiliul European, Ponta a cerut, pe cale oficială, un mandat din partea preşedintelui pentru a fi el cel care să reprezinte România la Consiliul European, dar cererea sa a fost ignorată de Băsescu. „Am scris pe ea nu“, a spus Băsescu, înainte să urce în avion.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Mircea Băsescu, după apariţia stenogramelor: Nu am luat bani de la Bercea Mondial. Fratele meu este foarte supărat

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a precizat joi dimineaţă că nu a cerut şi nu a primit bani de la familia lui Bercea Mondial. Mai mult, acesta a precizat că imaginile şi stenogramele difuzate miercuri seara la un post de televiziune sunt scoase din context şi nu vor decât să-l atragă pe şeful statului într-un scandal mediatic.

Legături periculoase. Procurorii i-au pus cătuşe lui Mircea Băsescu şi vor cere arestarea pentru trafic de influenţă

Fratele preşedintelui României a fost reţinut de DNA în calitate de suspect. Acesta este acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă pe sute de mii de euro pentru eliberarea lui Bercea Mondialul, un cunoscut cap al lumii interlope. „Între consolidarea justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei“, a declarat preşedintele Băsescu.

STENOGRAME Înregistrările potrivit cărora Mircea Băsescu ar fi primit bani pentru a interveni în favoarea lui Bercea Mondial, făcute publice

Miercuri seara, postul de televiziune Antena 3 a făcut publice înregistrări audio-video din care rezultă că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare, iar şeful statului ar fi ştiut despre acest demers. De asemenea, joi dimineaţă, fratele preşedintelui a precizat că înregistrările difuzate sunt scoase din context şi nu se vrea decât atragerea preşedintelui într-un scandal mediatic.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite