Ponta: Voi conduce Guvernul cât timp preşedintele nu este de acord să numească un premier de la actuala majoritate şi insistă cu „Guvernul Meu“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta se laudă, pe pagina sa de Facebook, cu concluziile unui sondaj INSCOP, realizat la comanda ziarului „Adevărul“, care relevă, printre altele, faptul că românii nu doresc înlocuirea actualului Guvern cu un altul condus de PNL. Şeful Executivului mai arată că nu va pleca de la Palatul Victoria cât timp preşedintele nu va numi un alt premier care să aparţină actualei coaliţii de guvernare.

„Un sondaj al unui Institut deloc apropiat nouă, publicat într-un ziar virulent anti-guvernamental, dar care are concluzii pe care le împărtăşesc în totalitate:

1. Sunt pentru colaborare între Guvern şi Presedinte şi aşa voi face până la finalul mandatului (cu condiţia să vrea şi Preşedintele);
2. Cât mai puţini ani "electorali" cu atât mai bine pentru stabilitate şi coerenţă;
3. Sigur că Guvernul actual nu trebuie înlocuit de un guvern PNL/PDL total neligitim şi condus de un Pedelist care a tăiat pensiile şi salariile, a crescut TVA şi a îndatorat ţara la FMI;
4. Voi conduce Guvernul cât timp Preşedintele nu este de acord să numească un premier de la actuala Majoritate şi insistă cu "Guvernul Meu"!
5. Alegerile anticipate reprezintă o variantă total negativă pentru ţară şi oricum imposibilă! Deci, să lăsăm de mâine ifosele şi visele de ajungere rapidă la Putere ale Pedeliştilor reşapaţi şi duduilor frustrate şi să ne vedem de muncă!“, scrie Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ultimului sondaj dat publicităţii de către INSCOP Research, 77,8% dintre cei chestionaţi sunt de părere că Guvernul trebuie să colaboreze strâns cu Preşedintele pe orice subiect de interes public (faţă de 78,3% în luna iulie), doar 13,6% exprimându-şi dezacordul cu această idee. 63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale la aceeaşi dată, iar 22,9% nu sunt de acord.


Dintre cei chestionaţi, 30,4% sunt de acord cu ideea că actualul guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (faţă de 33,2% în luna iulie) în timp ce 50% sunt în dezacord. 26,9% dintre respondenţi consideră că guvernul actual trebuie să rămână în funcţie, dar cu un alt prim-ministru, în timp ce 51,7% nu sunt de acord cu această afirmaţie. Sunt de acord cu ideea organizării de alegeri anticipate 26,4% dintre cei chestionaţi (faţă de 30,3% în luna iulie), în timp ce 62,4% îşi exprimă dezacordul.

SONDAJ romanii si marile teme politice
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite