Ponta, despre faptul că PNL îl votează pe MRU: Cine sunt trădătorii? Mi-e ruşine de ruşinea care ar trebui să le fie lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Din Turcia, premierul Victor Ponta aminteşte că Guvernul Ungureanu a fost demis, în 2012,   şi cu votul PNL. Ponta îi critică acum pe liberali pentru că îl votează pe MRU la şefia SIE, întrebând: "Cine sunt trădătorii?“

Într-un mesaj pe Facebook postat după decizia parlamentarilor PSD de a nu participa la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Ponta prezintă o cronologie a unor voturi legate de Ungureanu şi distribuţia acelor voturi pe partide, pornind de la momentul 9 februarie 2012, când Guvernul Ungureanu a fost învestit cu votul a 237 parlamentari de la PDL, UDMR, UNPR şi Grupului Minorităţilor Naţionale, şi ajungând la 27 aprilie 2012, când Guvernul Ungureanu a fost demis cu votul a 235 parlamentari de la PSD, PC şi PNL. El aminteşte, apoi, că la 9 decembrie 2012 PNL a obţinut cel mai mare număr de parlamentari după 1989, candidând în cadrul USL şi fiind la guvernare dupa demiterea Guvernului Ungureanu.

Ponta încheie cronologia cu ziua de 30 iunie 2015, când PNL va vota, conform declaraţiilor anterioare, pentru numirea lui Ungureanu în funcţia de director al SIE.

După această cronologie, Ponta îşi încheie mesajul întrebând: "Cine sunt trădătorii ? Cine a minţit în 2012 ? Cine sunt cei care au fost aleşi parlamentari spunând că luptă împotriva lui MRU şi a oamenilor lui Băsescu ? Acum răspunsul este foarte clar şi simplu! Orice alt comentariu e inutil! Îmi este mie ruşine de ruşinea care ar trebui să le fie lor!", scrie Ponta.

Plenul reunit al Parlamentului urmează să se întrunească marţi, de la ora 17.00, pentru votul de desemnare a senatorului PNL Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Grupurile parlamentare ale PSD au decis, luni, în unanimitate, să nu participe la această şedinţă de plen.

În schimb, PNL a anunţat că va vota favorabil pentru nominalizarea lu Ungureanu la SIE, vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu spunând că opoziţia are majoritate în Parlament la acest vot în condiţiile în care sunt asigurate, pe lângă voturile liberalilor, şi cele ale UNPR, UDMR şi minorităţi naţionale. El a arătat însă este nevoie de prezenţa tuturor parlamentarilor pentru a fi asigurat cvorumul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite