Ponta, despre măsurile fiscale adoptate de UE: Oktoberfest!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, i-a spus premierului Ponta că apreciază că în Germania s-a votat pentru măsuri de disciplină fiscală şi că acestea vor fi adoptate de UE în octombrie, moment în care Ponta a afirmat zâmbind "Oktoberfest", oficialul străin explicând însă că nu e vorba de "o sărbătoare cu bere".

"Sunt fericită că Curtea Constituţională a Germaniei a votat sprijinirea unor măsuri majore de disciplină fiscală şi aceasta este important pentru guvernele ţărilor noastre. Noi pregătim legi constituţionale cu măsuri de disciplină fiscală. Noi nu vom schimba Constituţia, dar vor fi implicaţii la acelaşi nivel, pentru că este o modalitate de prevenţie", a spus preşedintele Lituaniei.

"Eu, ca preşedinte, sunt foarte interesată să evit politici şi politici fiscale populiste în ţara mea. De aceea, sper că pentru prim-miniştri este utilă o astfel de discuţie, pentru că şi dumneavoastră o veţi folosi pentru a încerca să nu cedaţi la presiunile venite din partea partidului dumneavoastră, a opoziţiei, şi să cheltuiţi mai mulţi bani decât aveţi. Dacă nu aveţi bani în buzunar, nu o să cheltuiţi. Această decizie a UE este bună, cred că la Consiliul UE din octombrie va fi adoptată", a mai spus Grybauskaite.

În momentul în care a auzit rostindu-se în engleză numele lunii octombrie , Ponta a întrerupt-o pe Dalia Grybauskaite şi a spus zâmbind : "Oktoberfest!".

Preşedintele lituanian a explicat însă că nu poate fi vorba de o sărbătoare.

"Nu, nu e sărbătoare. Înainte avem nevoie să decidem multe şi apoi să mergem la petrecere, pentru că la petrecere nu poate fi decât bere şi nimic altceva", a spus oficialul străin.

Curtea Constituţională Federală a Germaniei a avizat, miercuri, participarea guvernului de la Berlin la Mecanismul European de Stabilitate (MES), iar tratatul de înfiinţare a fondului de salvare a zonei euro poate merge la ratificare în Parlament, cu anumite condiţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite