Ponta, despre şansele stângii la prezidenţiale: Ne batem toţi pentru locul trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta - FOTO Eduard Enea
Victor Ponta - FOTO Eduard Enea

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a vorbit duminică seara la România TV despre şansele stângii la alegerile prezidenţiale în cazul în care PSD, Pro România şi ALDE se va prezenta cu un candidat propriu.

Victor Ponta a explicat că Viorica Dăncilă se vede obligată să candideze din partea PSD la prezidenţiale, aceasta aflându-se în aceleaşi funcţii în care se afla şi el la ultimul scrutin.   

„Când eşti şef de partid şi premier la PSD, nu scapi de candidatură. Eu nu mi-am dorit în 2014, am vrut să fie premier. Mi-au zis că nu se poate, eşti şeful PSD, premier, pierdem din cauza ta. Am cedat. Diferenţa care e? Că atunci arătau sondajele că aveam prima şansă din PSD. Acum candidatul PSD se lupta să intre în turul 2. Deci nu cred ca dna Dăncila va scăpa de candidatură”, a declarat preşedintele Pro România într-o intervenţie la România TV.

Acesta a dezvălui că întrebat cu cine ar vota între Barna şi Iohannis, Mihai Tudose, „mai puţin dus la Biserică”, a răspuns sec - „cu niciunul”.

„Asta discutam azi cu câţiva colegi. Ce facem, ajungem în turul 2 şi îmi pune RTV microfonul în faţă şi mă întreabă: Cu cine votezi, cu Iohannis sau cu Barna? Ce fac? Tudose, mai puţin dus la Biserica, îl ştiţi, a zis: «Eu plec, eu nu votez cu niciunul». Ştiu, dar nu este o soluţie asta. Care e ideea? Le zici oamenilor să nu voteze cu nimeni? Nu e ok nici asta”, a adăugat fostul premier.

Ponta a vorbit şi despre şansele stângii la prezidenţiale în cazul în care PSD, ALDE şi Pro România se vor prezenta cu candidaţi proprii şi a subliniat că asta l-ar propulsa pe candidatul USR Dan Barna în turul doi.

„Eu văd aşa matematic. Intră în turul 2 Iohanis 100%. Cu 30-35%. Vă zic ce simt. În turul 2, dacă toţi de pe stanga îşi pun candidat, PSD, ALDE, Pro România, candidează şi dl Plesoianu şi poate candidează şi dna Firea, atunci 100% nu intră niciunul în turul 2, intră Barna în turul 2, asta matematic. Tot matematic, dacă susţinem toţi de pe stânga un candidat bun 100% intră in turul 2. Nu ştiu dacă îl si bate pe Iohannis, dar intră în turul 2. Calculele sunt foarte simple. Altfel ne batem toţi pentru locul 3”, a conchis Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite