Ponta: Dragnea a fost chemat la Parchetul General pentru că din toate datele reiese că el a orchestrat acţiunea din 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul ProRomânia, Victor Ponta. Foto: Eduard Enea.
Liderul ProRomânia, Victor Ponta. Foto: Eduard Enea.

Fostul premier Victor Ponta a spus că nu crede că Liviu Dragnea a fost chemat la Parchetul General „ca să se vadă dacă a fost o lovitură de stat”, pentru că „este evident că nu a fost vorba de lovitură de stat”, ci ar fi fost citat pentru că „toate datele arată că a fost o acţiune premeditată şi executată de către ministrul Carmen Dan, sub coordonarea liderului PSD”.

„Sunt aproape doi ani de când domnul Dragnea deţine puterea şi în Guvern şi în Parlament şi, în loc să vorbească de lucrurile importante într-o guvernare (...), a vorbit numai de dosare, de stat paralel şi tot acolo ajunge, tot la Parchet. (...) Eu nu cred că Dragnea a fost chemat ca să se vadă dacă a fost o lovitură de stat pentru că ştiu cu toţii, este absolut evident pentru orice om de bun simţ, că nici n-a fost vorba de patru criminali care-l pândeau la Hilton, nici de lovitură de stat. (...) Cred că a fost chemat ca martor pentru că, din toate datele care au apărut în public şi pe care eu le-am aflat ca fost prim-ministru, acţiunea violentă din 10 august a fost o acţiune premeditată, organizată şi executată de către Carmen Dan, nu la conducerea şi coordonarea doamnei prim-ministru, care era trimisă în vacanţă, ci a domnului Dragnea. Cel care a provocat, a orchestrat, a anunţat cu vreo 3-4 zile înainte de 10 august şi a vrut să beneficieze de acele violenţe a fost chiar Dragnea şi pentru asta, mai devreme sau mai târziu, cu siguranţă trebuie să răspundă şi legal," a declarat, vineri seară, la Digi 24, fostul premier Victor Ponta.

Întrebat de unde are astfel de informaţii, Ponta a spus că a fost prim-ministru patru ani, timp în care au fost nenumărate proteste, şi ştie foarte bine cum funcţionează Jandarmeria şi cum sunt organizate intervenţiile acesteia la manifestări.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat vineri seara la Parchetul General, fiind citat în calitate de martor, în legătură cu declaraţiile făcute la Antena 3 potrivit cărora protestul din 10 august ar fi fost finanţat din surse externe. Acesta a declarat la finalul audierilor că nu a prezentat niciun document şi că nu are voie să mai ofere detalii cu privire la discuţiile avute cu procurorii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite