Ponta: Dragnea ne-a vândut şi pe mine şi pe Geoană. Nivelul lui de înţelegere politică e de judeţ nedezvoltat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul ProRomânia, Victor Ponta. Foto: Eduard Enea.
Liderul ProRomânia, Victor Ponta. Foto: Eduard Enea.

Fostul premier Victor Ponta a vorbit vineri, la Adevărul Live, despre conflictul dintre liderul PSD Liviu Dragnea şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, declarând că aceasta a înţeles că pentru a mai câştiga un mandat în Bucureşti va trebui „să se delimiteze de Dragnea”. Totodată, Ponta a  precizat că un alt motiv al rupturii ar fi acela ca Dragnea să nu mai ajungă şef de campanie, acesta fiind cel care „i-a vândut” şi pe el şi pe Mircea Geoană.

„Firea a înţeles că nu va fi candidatul PSD la prezidenţiale. Dragnea i-a promis mult timp că ea va fi candidat. Dragnea ori va candida el, ori PSD nu va avea candidat. În Bucureşti, PSD este urât, este detestat. Firea înţelege că dacă vrea să-şi continue mandatul de primar nu poate să o facă împotriva bucureştenilor. Violenţele din 10 august au un impact exact ca mineriada. După mineriadă, PSD nu a mai câştigat Bucureştiul până în 2008, când Oprescu a candidat după ce şi-a dat demisia din PSD. La Iaşi, la fel. Primarul Chirica e popular. Dacă candidează cu Dragnea lângă el, pierde. La Constanţa, primarul e ok. Dacă îşi pune poză cu Dragnea lângă el, a pierdut. Tăriceanu are o şansă reală la prezidenţială cu două condiţii: să nu apară undeva cu Dragnea. Probabil se va delimita de Dragnea. Şi doi: să nu aibă şef de campanie pe Dragnea. Dragnea ne-a vândut, şi pe mine, şi pe Geoană”, a declarat Victor Ponta la Adevărul live.

Fostul lider social-democrat a mai spus că Liviu Dragnea nu a fost de acord cu numirea lui Călin Popescu Tăriceanu pe postul de premier, având o „înţelegere politică de judeţ nedezvoltat, unde tătucul decide tot”. 

„A avut nişte negocieri prin care şi-a asigurat variante mai bune decât dacă câştigam noi. Când am spus că îl pun pe Tăriceanu premier, în acea clipă l-am avut pe Dragnea duşman. Mi-a şi spus că el nu munceşte pentru Tăriceanu. Gândirea domnului Dragnea e de CJ Teleorman. Nivelul de înţelegere politică e de judeţ nedezvoltat, unde tătucul decide tot: cine merge la dispensar, cine e angajat, cine primeşte bani de drum. Pentru Dragnea, România e a lui şi o gestionează cum crede el că e bine. Opoziţia din interior va mai ţine o zi, două, trei şi nu o să mai auziţi de această poveste. Iar Ludovic Orban, dacă mai insistă să vină Guvernul lui, îl ajută pe Dragnea”, a adăugat liderul ProRomânia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite