Pact de coabitare între Ponta şi Dragnea. „Ponta nu pleacă din PSD, nu-şi face alt partid. Fundaţia nu e un vector politic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Victor Ponta au format un tandem atât în PSD, cât şi în Guvern FOTO Adevărul
Liviu Dragnea şi Victor Ponta au format un tandem atât în PSD, cât şi în Guvern FOTO Adevărul

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi fostul lider al partidului, Victor Ponta, au avut astăzi prima întâlnire de la demisia lui Ponta din fruntea Guvernului. Cei doi au discutat timp de jumătate de oră la sediul PSD, „la o cafea“, iar la final liderul PSD a anunţat că Ponta se va implica din nou în viaţa partidului. Timp de două luni, cei doi „prieteni“ nu şi-au vorbit deloc.

Victor Ponta a ajuns, luni, la sediul central al PSD, pentru o discuţie cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Ponta nu a vrut să vorbească cu jurnaliştii aflaţi la sediul partidului şi a spus doar că a venit la o cafea.

Întâlnirea dintre actualul şi fostul lider al PSD a durat numai 30 de minute, însă au fost atinse câteva subiecte sensibile ce gravitează în jurul lui Ponta: fundaţia, implicarea în partid, candidatura la Primăria Capitalei şi la alegerile parlamentare din toamnă.

„Victor Ponta nu pleacă din PSD, nu-şi face alt partid. Fundaţia e o acţiune a sa pe care eu o sprijin. Victor Ponta va veni la şedinţele BPN şi CEX de fiecare dată când va fi în ţară, pentru că, datorită fundaţiei, va avea foartă multă activitate externă. E posibil să plece din ţară mai des. Dar Victor e aşteptat la orice şedinţă a PSD atunci când va fi în ţară. PSD i-a dat foarte multe satisfacţii, foarte multe poziţii în statul român, iar Victor Ponta va ajuta partidul, va sprijini partidul“, a spus liderul PSD după întâlnirea cu Ponta.

Liviu Dragnea nu-i opreşte pe membrii PSD să se înscrie în fundaţia lui Victor Ponta. „Orice mebru PSD este liber să facă parte din fundaţie, cu o condiţie: să nu afecteze activitatea pe care o are în partid. Fundaţia lui Victor Ponta nu a fost, nu este şi nu va fi un vector politic. Eu voi veni cu un sprijin moral. Îl voi susţine pe Victor Ponta să meargă mai departe cu această fundaţie“, a adăugat Dragnea.

Cât despre o posibilă candidatură a lui Victor Ponta la Primăria Capitalei, Liviu Dragnea a spus: „Nu vrea să candideze la Primăria Capitalei. Vrea să candideze la parlamentare. Am vorbit încă din toamnă că va candida pe listele PSD la Gorj“.

Înainte de a se întâlni cu Liviu Dragnea, Victor Ponta a trecut mai întâi pe la sediul UNPR, aflat în aceeaşi curte cu sediul PSD. „Ştiu că a fost la UNPR. M-a sunat şi mi-a spus că întârzie puţin. A fost sunat de Gabriel Oprea să meargă la UNPR şi a mers“, a motivat Dragnea.

De la momentul demisiei din fruntea Guvernului, Victor Ponta şi Liviu Dragnea au întrerupt orice dialog.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite