UPDATE Ponta exclude o nouă suspendare a lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Victor Ponta a declarat luni, că PSD nu va iniţia acţiunea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Deşi admite că şeful statului a încălcat Constituţia de foarte multe ori, Ponta afirmă că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale, preşedintele poate spune orice, oricând.

UPDATE 13:40  Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul şedinţei comune a USL, că nu Guvernul suspendă preşedintele, ci Parlamentul.

„Eu ca deputat sau ca lider de partid nu iniţiez o suspendare şi nu cred că e momentul“, a spus Ponta.

La rândul său, Crin Antonescu a spus că suspendarea este un lucru grav, nu un obicei naţional care se celebrează o dată la şase luni.

„Suspendarea e o fapta exceptională şi gravă, nu o  lovitură de stat cum s-a spus.  Nu poţi să faci un demers serios în raport cu o situaţie ridicolă, modul în care a făcut-o şi momentul sunt de domeniul comicului. E trist să ai un preşedinte în posturi comice“, a declarat luni dimineaţă Crin Antonescu.



„Eu ceea ce ştiu e că în Constituţie şi pentru următorii preşedinţi, pentru domnul Antonescu, pentru ceilalţi care vor fi preşedinţi, trebuie să găsim o soluţie ca lucrurile să fie foarte clare şi preşedintele ţării să rămână preşedintele României, al tuturor românilor, să nu mai fie şef de partid“, a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a mai declarat că o eventuală implicare a preşedintelui în crearea unui nou partid de dreapta va duce la moartea acelui partid.

Solicitat să comenteze faptul că în PNL şi în PSD există voci care consideră că o eventuală implicare a lui Traian Băsescu în crearea Mişcării Populare ar putea duce la suspendarea acestuia, iar referendumul de demitere ar putea avea loc în aceeaşi zi cu referendumul de revizuire a Constituţiei, Ponta a răspuns: „O eventuală implicare a preşedintelui Traian Băsescu în crearea unui nou partid de dreapta va asigura moartea acelui nou partid de dreapta. Aşa încât eu îl încurajez“.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă seară, într-un mesaj video pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".
 
"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Traian Băsescu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", sâmbătă seară.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite