Ponta explică scăderea economică: Nu e vina nici a fostului guvern, nu e vina nici a actualului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a ţinut să explice de ce s-a anunţat o scădere economică cu 0,5% în ultimul trimestru. Premierul susţine că toate resursele s-au concentrat pe ajutorarea sectorului agricol, din cauza secetei de astă vară, iar această scădere era aşteptată.

"După cum ştiaţi foarte bine şi după cum am discutat şi cu Fondul Monetar Internaţional, a apărut impactul secetei din vară, din agricultură. Am avut tot timpul în calcul acest lucru, nu e vina nici a fostului guvern, nu e vina nici a actualului guvern, a fost un an foarte rău pentru agricultură, şi din acest motiv, la toate rectificările bugetare, inclusiv la ultima, tot ce am avut aşa surplus am dus către agricultură, tocmai pentru că ştiam impactul verii şi impactul secetei, o secetă pe care nu ştiu dacă a mai avut-o România în ultimii 30-40 de ani, atât de dură', a menţionat Victor Ponta.

Seceta din această vară a afectat direct economia românească, astfel că Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut cu 0,5% în trimestrul al treilea faţă de cel precedent, potrivit estimărilor de tip „semnal“ publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scăderea economică este şi mai mare, de 0,6% pe serie brută, respectiv 0,8% pe serie ajustată sezonier.

În primele nouă luni ale anului, economia României a crescut cu 0,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite