Ponta îi ia apărarea lui Firea: „Mâine vom depune plângere penală împotriva lui Băsescu. A fost un atac mafiot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunţat că mâine va fi depusă o plângere penală, semnată de mai mulţi parlamentarii, împotriva preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a acuzaţiilor şefului statului la adresa senatorului Gabriela Vrânceanu Firea.

„A fost un atac mafiot efectuat aseară de Traian Băsescu împotriva colegei noastre. Am decis ca toţi parlamentarii, până mâine, să avem o plângere o penală, de ameninţare şi şantaj. Pentru simplu motiv că doamna Firea face parte din comisia de anchetă a fost ameninţată. Vom depune această plângere penală mâine. Cel mai târziu, în decembrie, Traian Băsescu, trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot nu intimidează. Este vorba de evaziune fiscală, spălare de bani la comisia Nana. O voi semna şi eu şi toţi senatorii şi deputaţii care consideră că acest comportament mafiot tebuie sancţionat“, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, duminică seara, într-o emisiune difuzată de Realitatea TV, cum vede ancheta derulată de comisia parlamentară desemnată să investigheze achiziţionarea, de către fiica sa, a terenului din comuna Nana, for din care face parte şi senatoarea PSD Gabriela Firea.

„Ar face bine să fie atentă şi să se preocupe de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă“, a spus Băsescu, invitat într-o emisiune difuzată de Realitatea TV.

La rândul său, senatoarea a declarat, pentru un post de televiziune, că nu ştie ca soţul ei să fie la ora actuală anchetat de Parchet şi nici nu are vreun dosar în instanţă, „dacă nu cumva din luna ianuarie s-au dat nişte comenzi pentru a i se fabrica dosare“.

„Fireşte că mă tem pentru familia mea, îmi este frică, mi-e teamă de acest şantaj direct. Vom încerca să finalizăm raportul săptămâna asta, urmând ca, după scurta sărbătoare de Paşti, să prezentăm raportul în plenul Parlamentului“, a mai spus Gabriela Firea.

Citeşte şi:

Băsescu: Dacă Ponta face dreptate după mintea lui, ajunge coleg de „apartament“ cu Năstase

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seara, la Realitatea TV, cu referire la declaraţiile premierului Victor Ponta care vizau cazul fostului şef al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, că dacă acesta „face dreptate după mintea domniei sale“, riscă să devină „coleg de apartament cu Adrian Năstase“.

Băsescu, despre prezidenţiabilii PSD: Oprescu, băiat de Dâmboviţa. Victor Viorel ar fi o dramă pentru România. Aş opta pentru Geoană, el ştie jocul Americii

Preşedintele Traian Băsescu a analizat, în emisunea "Jocuri de putere", la Realitatea TV, mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, de dreapta şi de stânga. Dintre toate numele grele, printre care Victor Ponta, George Maior, Sorin Oprescu sau Crin Antonescu, şeful statului l-a ales, surprinzător, pe Mircea Geoană, cel pe care l-a învins în 2009. Motivul: are credibilitate externă.

Traian Băsescu: Procedurile nu specifică: "Dacă te duci la Nuţu Cămătaru, luaţi-l pe sus. Dacă te duci la Mazăre, mergeţi cu un buchet de flori, cu care alegorice"

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în emisunea „Jocuri de putere”, difuzată de Realitatea TV, despre presiunea Rusiei asupra ucrainei, despre lupta procurorilor DNA cu baronii locali şi l-a atacat dur pe premierul Victor Ponta, pe care l-a avertizat că s-ar putea să ajungă lângă Adrian Năstase dacă intervine în actul de justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite