Politică

articolul anterior articolul urmator

Ponta încă nu este învins! Trebuie organizate urgent alegeri parlamentare anticipate!

5
17 Nov 2014 09:29:28
Marius Diaconescu

Românii au votat împotriva lui Victor Ponta şi a PSD-ului în 16 Noiembrie 2014. Nu Klaus Johannis a câştigat alegerile, ci românii l-au ales pe Klaus Johannis pentru că a devenit simbolul speranţelor românilor pentru reformarea României. Singura şansă pentru ca România să se schimbe este reformarea clasei politice. Este imperios necesară organizarea alegerilor parlamentare anticipate pentru confirmarea votului românilor pentru schimbare.


Românii s-au săturat de minciuna, de hoţia, de corupţia, de abuzurile şi de toate relele clasei politice din România. Votul din 16 Noiembrie 2014 este un vot istoric pentru reformarea României. Ponta a pierdut pentru că el simbolizează clasa politică românească. Românii s-au săturat de politicienii corupţi, mincinoşi, hoţi şi neserioşi.

NU a pierdut doar PSD-ul. Înfrângerea lui Ponta trebuie să fie o lecţie pentru toate partidele politice din România. Ori se reformează în mod real, ori vor dispărea de pe scena politică.

Românii s-au săturat de politicienii care fac politică doar pentru propriul interes. Românii vor politicieni care se ocupă de problemele comunităţii. Românii nu mai vor politicieni care trag sfori pentru ei şi clientela lor de partid. Românii vor în fruntea lor politicieni care pot să identifice cele mai bune soluţii pentru problemele comunităţii. Românii vor politicieni care rezolvă problemele, nu politicieni care creează probleme.

Votul românilor din 16 Noiembrie trebuie să fie un semnal pentru întreaga clasă politică din România. Este momentul ca toate partidele politice să se autoevalueze şi să se deratizeze. E timpul ca politicienii să înţeleagă că ori se ocupă de problemele comunităţii care i-a ales, ori pleacă. Dacă nu pleacă de bunăvoie, românii vor avea grijă ca ei să plece. Românii au învăţat în 16 Noiembrie că votul lor contează.

Klaus Johannis a devenit simbolul românilor împotriva politicienilor corupţi din toate partidele politice din România. Pe umerii lui Klaus Johannis apasă o mare răspundere. Sper să fie conştient de rolul său şi de miza votului dat de români în favoarea sa. Sper să fie Klaus Johannis la înălţimea aşteptărilor românilor care l-au votat. Românii nu mai vor un experiment eşuat şi defetist ca al lui Emil Constantinescu.

Votul din 16 Noiembrie trebuie dus până la capăt. Nu trebuie să ne mulţumim doar cu înfrângerea lui Ponta în alegerile prezidenţiale. Dacă vrem cu adevărat reformarea clasei politice, noi, românii, trebuie să alegem un alt Parlament, care să ne reprezinte pe noi şi interesele noastre comunitare.

Votul din 16 Noiembrie cere imperios alegeri parlamentare anticipate! Doar astfel votul din 16 Noiembrie va fi complet! Doar prin alegeri parlamentare anticipate, pe fondul conştientizării de către români a rolului votului lor, putem schimba clasa politică. Politicienii nu vor reformarea lor. Indiferent de partide, politicienii vor să îşi păstreze privilegiile. Noi, românii, putem şi trebuie să îi obligăm să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

Noul Parlament trebuie să aibă un număr clar de parlamentari, stabilit prin lege fără posibilitatea creşterii numărului prin diverse formule de calcul. Legea trebuie să clarifice numărul de parlamentari în funcţie de populaţia României şi să nu permită suplimentarea lor pentru a crea maşina de vot necesară în Parlament pentru un partid sau altul.

Parlamentarii nu trebuie să beneficieze de nicio imunitate cu excepţia declaraţiilor politice. Să nu mai fie nevoie de aprobarea Parlamentului pentru începerea urmăririi penale sau arestării unui parlamentar. Abia atunci vor intra în politică oameni care au spirit civic şi vor să facă cu adevărat politică. Altfel vom avea în continuare profitori care se ascund în Parlament pe poziţii de deputaţi şi senatori pentru a scăpa de răspunderea penală pentru faptele lor de corupţie, hoţie şi abuzuri.

Preşedintele Klaus Johannis trebuie să aibă un Parlament şi un Guvern cu care să poată coopera pentru dezvoltarea României. Actualul Parlament este dominat de PSD şi amantele politice. Degeaba l-am ales pe Klaus Johannis preşedintele României, dacă Parlamentul este controlat încă de partidul lui Ponta. Ponta are puterea executivă, are Guvernul, stabileşte bugetul, adică poate cumpăra mai departe parlamentari şi primari. Dacă nu se organizează alegeri parlamentare anticipate, riscăm să avem din nou sarabanda referendumurilor pentru suspendarea preşedintelui. Românii s-au săturat de spectacolul grotesc al suspendării, care generează instabilitate economică.

Românii vor o guvernarea realistă şi pragmatică a României, administrată de politicieni responsabili. Preşedintele României, adică Klaus Johannis, are atribuţii executive limitate. Dacă vrem cu adevărat schimbarea României, trebuie să organizăm alegeri parlamentare anticipate şi să reformăm întreaga clasă politică. Noul Parlament trebuie să legitimeze un Guvern responsabil, care să poată guverna un întreg ciclu electoral şi să îşi asume răspunderea pentru administrarea ţării.

Fără alegeri parlamentare anticipate, votul românilor din 16 Noiembrie 2014 este nul. Votul din 16 Noiembrie trebuie dus până la capăt prin organizarea urgentă a alegerilor parlamentare anticipate.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

aurel aurel
17.11.2014, 10:16:50

da,dar demisia dupa ce fac bugetul si se aproba.Altfel asa cum scria cineva,decontul pomenilor si al proastei administarari a banului il va face urmatorul guvern.Alegerile sa se faca potrivit referendumului ce stabilea un numar max de 300 de parlamentari.

+2 (6 voturi)
Ion Tamis
17.11.2014, 15:02:39

Nu inainte ca guvernul Ponta sa fie anchetat penal si trimis in judecata de DNA pentru sabotarea si impiedicarea romanilor din diaspora sa voteze, precum si pentru favorizarea si complicitate cu infractorul Theodor Melescanu, ministru de externe, principala parghie in realizarea diversiunii electorale externe, care, in plus, este pasibil de circumstante agravante, avand in vedere supercalificarea sa "intelectuala" in savarsirea unor asemenea operatiuni, dupa stagiul petrecut la conducerea SIE.

-2 (2 voturi)
M Costi
17.11.2014, 21:33:59

Dle D. Diaconescu sunteti inca surescitat si inflacarat ! Faceti un dus rece , dormiti cateva ore , apoi incercati sa mai si ...ganditi ! Alegerile "urgente" anticipate pe care le cereti imperativ cum sa fie organizate ? Dupa legea votata pe vremea lui Boc si sa rezulte din nou peste 500 de parlamentari ? Apoi , credeti ca ACL va scoate "din palarie " inca 250-300 de ...Iohannis si pe care-i va face parlamentari ...curati ? Sau dna Macovei va infiinta un nou partid de "fecioare" in politica ? Nu va place PSD , e dreptul dvs. , nici mie nu-mi place , insa nici adversarii lor politici nu sunt mai ...brezi ! Asa incat lasati îndemnurile la instabilitate politica , daca tot vreti sa faceti ceva pt tara incercati sa ganditi lucrurile care pot fi facute fara a arunca Romania in haos : Legi mai bune , modificarea si imbunatatirea Constitutiei , descentralizarea/cresterea rolului autoritatilor locale , imbunatatirea sistemelor de Sanatate si Educatie , modernizarea Infrastructurii , locuri de munca platite decent pt toti romanii , cum sa-i aducem acasa pe romanii emigrati etc. etc. Stiu ca e mai grea gândirea decat iesitul in strada , insa mult mai democratica si eficienta ! Ce spuneti , incercati ?

+2 (4 voturi)
Marius Diaconescu
18.11.2014, 07:34:59

Dle Costi, alegerile parlamentare anticipate sunt un exercitiu democratic prevazut in Constitutie pentru a se debloca situatii in care Parlamentul nu mai poate asigura o guvernare stabila. Ati vazut ca se apeleaza la alegeri anticipate si in tari cu experienta si vechime in democratie. Romanii au invatat ca odata la 4 ani merg la vot si ii aleg pe parlamentari. Trebuie sa invatam ca avem posibilitatea sa alegem mai devreme Parlamentul atunci cand el nu mai reflecta vointa alegatorilor si nu mai poate asigura o guvernare stabila. Alegerile parlamentare anticipate nu produc anarhie si instabilitate, ci, dimpotriva, evita astfel de situatii. Actualul Parlament a fost ales pe formula fostului USL, care intre timp s-a destramat. PSD si-a asigurat majoritatea parlamentara prin cumpararea unor parlamentari care au emigrat si prin cumpararea unor aliati. Parlamentul a fost ales in 2012 pe baza unor proiecte de guvernare care nu mai sunt azi viabile, USL a disparut. Faceti va rog un exercitiu de imaginatie despre ce va fi in 2015 sau 2016 o guvernare PSD cu un presedinte liberal. Riscul unor noi suspendari exista. Prea s-au invatat PSDistii sa faca apel la acest instrument. Atunci vorbim de instabilitate. Am spus in articol, intai sa se deratizeze partidele, toate, de toti cei care au probleme cu legea. Apoi trebuie cateva clarificari legislative, dintre care cred ca limitarea nr de parlamentari si anularea procedurilor speciale necesare pentru urmarirea penala sau arestarea parlamentarilor sunt cele mai importante si pot cerne macar partial clasa politica. Curatenie trebuie facuta in toate partidele si ar fi cazul ca unii politicieni sa se retraga. Iar electoratul sa aleaga pe baza unor proiecte de guvernare actuale. Incercati va rog un exercitiu de gandire democratica, vorba Dvs. Nu trebuie sa gandim mecanic ca doar odata la 4 ani putem alege Parlamentul.

-1 (3 voturi)
M Costi
18.11.2014, 08:35:45

@Marius Diaconescu - Cred ca aveti intentii bune si militati pt ele insa atunci când este vorba de aruncat tara in instabilitate politica trebuie gandit bine. Intentii bune au avut si initiatorii miscarii EuroMaidan de la Kiev doar ca n-au luat in calcul posibilele urmari. Sigur , au scapat de un presedinte detestat atunci dar ales anterior democratic si s-au ales cu un razboi civil plus o agresiune a Rusiei plus o pierdere a integritatii Ucrainei ! Eu v-as ruga sa mai reflectati ....!

+1 (3 voturi)
Modifică Setările