Ponta: Voi începe discuţii cu potenţialii miniştri de Finanţe. Vâlcov rămâne în funcţie până adoptăm Codurile în Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Adevărul
Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că va începe în perioada imediat următoare discuţiile cu potenţialii miniştri de Finanţe, care să ocupe locul lăsat vacant de Darius Vâlcov, ca urmare a demisiei. Ponta a mai precizat că Vâlcov va rămâne în funcţie până ce Codul Fiscal şi de procedură fiscală vor fi adoptate de Guvern.

„Imediat, în zilele următoare, voi discuta cu posibilii miniştri - cine vrea dintre cei cărora le propun - şi îl informez şi pe preşedinte şi îmi anunţ şi colegii de partid“, a spus Ponta, după Biroul Permanent Naţional al PSD.

Premierul declara că are trei variante de posibili miniştri, dar nu ştie cine vrea să fie "kamikaze" la conducerea Finanţelor.

Referitor la situaţia fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, Ponta a precizat că acesta va continua să rămână în funcţie, întrucât schimbarea sa ar însemna reluarea procedurile, iar acest lucru ar duce la amânarea adoptării Codului Fiscal. 

„Codul Fiscal va fi finalizat în perioada următoare şi cel târziu pe 25 va fi la Senat şi voi cere procedură de urgenţă (..) Dacă voi constata că, prin măsuri procedurale, PNL va încerca să amâne votul, iau în calcul o angajare a responsabilităţii (..) În măsura în care se schimbă persoana ministrului trebuie să reluăm circuitul de aprobare. Voi transmite solicitarea de demisie imediat după ce în şedinţa de Guvern aprobăm cele două proiecte şi pleacă spre Parlament. Miercurea cealaltă cel mai târziu”, a spus premierul.

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor.

Vâlcov a fost audiat, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.

În acelaşi dosar, mai sunt urmăriţi penal şi primarul din Slatina, Minel Prina, în cazul căruia instanţa supremă a decis, sâmbătă seară, să fie plasat în arest la domiciliu, precum şi Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina. În cazul acestuia, instanţa supremă a decis arestarea preventivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite