Ponta îndeamnă la grevă generală în ziua moţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta a chemat la oprirea lucrului în ziua în care va fi dezbătută moţiunea de cenzură pentru a pune presiune pe paralamentarii Puterii.

"Dacă populaţia nu-şi manifestă sprijinul pentru moţiune, doar cu voturile Parlamentarilor Opoziţiei, şansele noastre sunt reduse", a declarat Ponta după reuniunea Comitetului Executiv Naţional (CEx) al PSD în care s-au discutat modificările la Statut.

Chemarea lui Ponta a fost precedată de îndemnurilor altor lideri ai partidului. Cu câteva ore înainte, liderul Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, anunţase în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai PSD că, începând de luni, va intra în grevă generală împreună cu toţi consilierii şi primari social-democraţi din acest judeţ.

"Intraţi şi dumneavoastră în grevă", I-a chemat Constantinescu pe cei câteva sute de oameni prezenţi în sală. Potrivit unor surse din PSD, Constantinescu şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, urmau să solicite în Cex aseară un vot din partea forului de conducere pentru ca toţi aleşii locali ai PSD să blocheze autorităţile administrative pe care le conduc.

PSD numără 16 preşedinţi de consilii judeţene şi în jur de 1300 de primari. Şeful tinerilor social-democraţi, Nicu Bănicioiu, a făcut şi el apel, joi, la proteste în stradă pentru a spori şansele moţiunii de cenzură. "Să ştiţi că nu o să fie 200 de mii de oameni în stradă moţiunea nu va trece", a avertizat Bănicioiu la conferinţa PSD Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite