Ponta indică trei soluţii, în contextul unui deficit peste 4%: restructurarea administraţiei, regândirea sistemului fiscal, reducerea economiei negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto INQUAM Photos / George Călin
Foto INQUAM Photos / George Călin

Fostul premier Victor Ponta a afirmat, sâmbătă seară, că există trei soluţii economice pentru Guvern, în contextul unui deficit care depăşeşte 4%, iar acestea implică restructurarea administraţiei, regândirea sistemului fiscal şi scoaterea la suprafaţă a zonelor negre din economie.

"Ai doar trei soluţii pentru a rezolva situaţia din acest moment:

1. Restructurarea administraţiei publice: o să se supere clientele, o să se supere primarii, oamenii din instituţii, dar nu mai putem să stăm cu acest model administrativ din 1967.

2. Regândirea sistemului fiscal: nu mai putem sta cu acest 16% pentru toată lumea. În momentul ăsta, România nu mai are probleme cu şomajul, are probleme să găsească oameni la muncă. Un patron preferă să dea salariul minim şi restul din mână pentru că sunt taxele foarte mari.

3. Trebuie să vezi ceea ce nu s-a mai făcut de fapt. În 2012, deficitul a fost la 1,2%. Ideea este să gestionezi lucrurile şi să mergi pe economia reală, iar toate găurile negre umplute de pile şi relaţii să fie scoase la suprafaţă", a declarat, sâmbătă seară, Victor Ponta, potrivit romaniatv.net. 

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, în prima sa conferinţă de presă ca ministru, că, în ultimii trei ani, economia României a fost condusă după două bugete, după modelul Al C

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite