Politică

articolul anterior articolul urmator

Ponta: „Jobbik şi Băsescu sunt nişte extremişti care pun foc în Ardeal pentru a obţine nişte voturi“

18
18 Aug 2013 22:24:15
Autor: Sebastian Zachmann
Pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier devine tot mai fierbinte
Pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier devine tot mai fierbinte

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu şi partidul maghiar Jobbik  pun paie pe foc în Ardeal pentru a obţine voturi. Totodată, premierul a anunţat că va contrasemna un eventual decret de retragere a distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, Ordinul Naţional „Steaua României“.

„În Ungaria, Jobbik, partid fascist, a mers pe acest discurs naţionalist. În România, Băsescu a construit  partidul lui Tokes, alternativa la UDMR, care nu era întotdeauna un partid cuminte. Anul viitor sunt alegeri în cele două ţări. După ce Jobikk vine şi aruncă paie pe foc, vine şi Băsescu şi le răspunde. Fiecare încearcă să adune nişte voturi“, a spus Ponta la Antena 3.

Premierul a precizat că scandalurile naţionaliste se vor întinde până în luna mai a anului viitor, când în Ungaria vor avea loc alegeri.

„De fiecare dată, cei care provoacă sunt extremiştii din Ungaria şi Tokes. Vorbim de nişte extremişti, Jobikk şi Băsescu, care pun foc în Ardeal pentru a obţine nişte voturi. Sunt 68 de săptămâni în care trebuie să avem grijă să nu dea foc la ţară. Până în mai veţi vedea extremişti maghiari şi extremişti la Palatul Cotroceni. Este un joc politic între extremiştii maghiari şi cei de la Cotroceni, care nu-i va aduce niciun vot politic. Preşedintele României ar trebui să nu mai bea cafele cu liderii de la Budapesta“, a mai acuzat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat că îl va informa, în scris, pe preşedintele Traian Băsescu că va contrasemna un eventual decret de retragere a distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, Ordinul Naţional „Steaua României“.

„Mâine o să-i trimit o scrisoare preşedintelui, prin care îl anunţ că o să contrasemneze decretul de retragere a decoraţiei domnului Tokes“, a spus Ponta.

Partidul Jobbik va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui eventual conflict cu România, a declarat Vona Gabor, liderul acestui partid, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, organizată la Borzont, în judeţul Harghita.

„Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie”, a declarat Vona Gabor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Radu Baldea
18.08.2013, 22:29:46

Ponta e un papagal mincinos si imbecil...un extremist al prostiei acum cateva luni Crin Antonescu si Victor Ponta impreuna cu slujitorii lor de la Antena 3 (Gadea, Badea etc) si Realitatea TV (Cretulescu, Rares Bogdan, etc) strigau ca "DE CE TACE BASESCU" in problema steagului secuiesc. astazi cand Basescu a vorbit impotriva extremistilor unguri aceiasi Ponta & co spun ca NU e bine ca Basescu ii ameninta pe extremisti.

+10 (16 voturi)
paradoxal
18.08.2013, 23:00:14

Radu plagiatorul tonta isi permite sa faca astfel de declaratii hilare din cauza ca stie cit de prosti sunt cei din electoratul usl si le poate manipula atit de usor ura implantata de latrine3 fata de Basescu si desi tontalaul stie de de afirmatia presedintelui Romaniei cind a spus ca in Transilvania romanii au dat singe,si nu bani,,si alte chesti,,,totusi tontalaul spune senin senililor care se uita la latrine ca Basescu este extremist si pune foc in Ardeal pentru,,voturi,, Un om normal crezi ca ar putea digera infirmitatile mintale ale acestui Nero de Romania,vorba autoarei Ioana Lupescu,,in nici un caz,,,dar milioanele de inconstienti usele,da,sigur,,ei Pot hali astfel de aberatii,

+1 (9 voturi)
Menumorut
18.08.2013, 23:09:19

Basescu a vorbit asa.."Budapesta o sa inteleaga"...Are el un hobby sa vorbeasca cu..orase...S-o crede oras si el...? Dupa Gh. Gheorghiu Dej..parca ar merita si el....Propun ca Jilava sa-i poarte numele cat mai repede....

-4 (10 voturi)
Menumorut
18.08.2013, 23:10:21

Comparatia aia cu Nero ii e mai potrivita capitanului...Aproape la propriu...Stie el de ce...

-4 (10 voturi)
janos from budapest
18.08.2013, 23:02:00

Acuma Basescu ii prietenul lui orbanescu viktor ,sau nu? Ca, cu fascistul gabor vona stim cum stau lucrurile!

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările