Ponta: Nu am condiţionat acceptarea lui Ştirbu de votul pro-amnistie al PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta infirmă orice zvon legat de faptul că a condiţionat acceptarea propunerii liberalului Gigel Ştirbu pentru funcţia de ministru al Culturii de votul pro-amnistie al PNL.

„E o tâmpenie! Ce legătură are cultura cu amnistia? Nici măcar nu am vorbit de aşa ceva cu cineva!“, a afirmat Ponta pentru Mediafax, solictat să comenteze informaţiile vehiculate potrivit cărora social-democraţii ar fi condiţionat numirea lui Ştirbu la Cultură de votul PNL în favoarea Legii amnistierii.

Întrebat dacă va accepta nominalizarea lui Gigel Ştirbu la Cultură, Ponta a evitat răspunsul.

Preşedintele PNL Crin Antonescu crede că nu va fi nicio problemă din partea premierului legată de nominalizarea lui Ştirbu la Cultură

„Nu am avut încă răvaş sau semn din partea premierului, dar cred că nu este nicio problemă în legătură cu asta. Aşteptăm să se pronunţe. Mă tem că în seara asta nu va mai avea loc nicio ceremonie, dar nu pot să... Mă gândesc, nu e exclus. Din partea domnului Băsescu mă gândesc la orice“, a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că aşteaptă un răspuns din partea premierului Victor Ponta în seara aceasta. „Din partea domnului Ponta aşteptăm un răspuns, nu ştiu ... în seara asta. Deci, noi am făcut o propunere, premierul urmează să o asume, dacă o asumă şi să înainteze actele pentru învestire la preşedinte“, a mai afirmat Antonescu.

La solicitarea jurnaliştilor, liderul PNL a precizat că nu au existat condiţii puse de PSD pentru susţinerea lui Ştirbu la Ministerul Culturii în schimbul votării legii amnistiei.

„În niciun caz nu s-a pus o asemenea problemă, vă daţi seama că ar fi fost şi caraghios: se discuta o decizie politică majoră în schimbul unei persoane, nu (...). Nu i-a dat nimănui prin minte să discuţi la maniera asta de troc, votezi o lege pe care nu vrei să o votezi şi nominalizezi un ministru, sunt lucruri cu totul diferite, nu s-a discutat aşa ceva“, a mai declarat preşedintele PNL.

Pe aceeaşi temă:

Gigel Ştirbu, propunerea PNL pentru Cultură: Nu trebuie să ai două premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii

UPDATE Crin Antonescu: Gigel Ştirbu este propunerea PNL la Cultură. Cine este deputatul care vrea eliminarea sancţiunilor pentru plagiat

Daniel  Barbu şi-a dat demisia din fruntea Ministerului Culturii. Se încălzesc Gigel Ştirbu şi Vlad Nistor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite