Ponta: Nu există bani la anul pentru Legea pensiilor. E o realitate propusă de Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta. FOTO Eduard Enea
Victor Ponta. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a vorbit la Digi24 despre „pactul pentru bunăstarea românilor” propus de premierul Viorica Dăncilă, afirmând că pentru la anul nu sunt bani suficienţi pentru pensii.

„Sunt singurul care a luat în serios o chestie neserioasă. E ca şi cum aş strica tot aici în studio, după care aş propune un pact că reparaţi studioul. Se pune problema că nu există bani la anul pentru legea pensiilor. Este o realitate propusă de Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici. Problema a fost pusă total neserios. Problema adevărată e că nu există aceşti bani”, a afirmat Victor Ponta, într-un interviu pentru Digi24.

Liderul Oro România a adăugat că deja există o gaură de 9 miliarde de lei la buget, iar anul viitor va fi nevoie de încă 4 miliarde de lei pentru legea pensiilor.În opinia lui Victor Ponta, soluţia ar fi, reorganizarea administrativă, care ar duce la reducerea numărului de consilii judeţene, de primării.

„Dacă reduci administraţia publică, reduci o mare parte din cheltuieli”, a spus fostul premier. În ceea ce priveşte dorinţa Vioricăi Dăncilă ca toate partidele să semneze pactul, ceea ce în opinia ei înseamnă un angajament că nu vor fi reduse salariile şi pensiile, Ponta a spus că au mai fost semnate şi în trecut documente asemănătoare, dar fără efect. Liderul Pro România a dat ca exemplu pactul care prevede alocarea a 6% din PIB pentru educaţie şi legea pentru Autostrada Moldova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite