Ponta: "Nu-l vãd pe Ungureanu un adversar politic; probabil va plãti sumele de la protocolul Guvernului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, cã nu-l considerã pe Mihai-Rãzvan Ungureanu un adversar politic şi cã acesta va plãti, cel mai probabil, cheltuielile de protocol din timpul mandatului sãu la conducerea Guvernului.

"Nu-l vãd pe domnul Ungureanu, cel puţin în acest an, ca fiind un adversar politic. Cred cã a greşit profund în momentul în care a devenit un alt Emil Boc, un alt Roberta Anastase sau Elena Udrea, adicã un executant sau un adept convins al cultului lui Traian Bãsescu. Mã aşteptam ca domnul Ungureanu sã aibã şi opinii diferite, dupã care, ca şi cei pe care i-am enumerat, a început sã constate avantajele puterii şi nu dezavantajele. (...) Deocamdatã la domnul Ungureanu nu am vãzut nimic altceva decât ce am vãzut la domnul Boc, şi anume obedienţã, la doamna Anastase, şi anume aroganţã, e de-al lor, e dintre ei şi atunci chiar dacã fuge la Arad - vãd cã toatã lumea din PDL candideazã la Arad - le reamintesc cã USL a pierdut consiliul judeţean la mai puţin de o mie de voturi pentru cã nu ne-am organizat noi destul de bine şi poate nu am avut un candidat destul de bun. Cred cã şi oamenii din Arad vor vota împotriva PDL", a afirmat Ponta la Antena 3.

Întrebat dacã Mihai-Rãzvan Ungureanu va fi obligat sã plãteascã sumele cheltuite de la protocol în timpul mandatului sãu de premier, Ponta a rãspuns că există o posibilitate destul de mare ca acest lucru să se întâmple.

"Eu cred cã domnul Ungureanu va plãti un preţ mult mai mare decât cel al acelor cheltuieli, va plãti preţul politic, pentru cã sã intri în politicã spunând cã vrei sã faci bine oamenilor şi sã începi prin a-ţi face bine ţie e un lucru care nu-l avantajeazã", a mai adăugat premierul.

Presa a prezentat, în septembrie, o listã de cumpãrãturi de protocol fãcute de fostul Cabinet Ungureanu.

Mihai-Rãzvan Ungureanu a explicat cã produsele achiziţionate "nu reprezintã o cerere a premierului ca persoanã, ci ceea ce a considerat RA-APPS cã trebuie sã comande pentru acoperirea activitãţilor de protocol".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite