Ponta: Premierul „fantomă“ vrea să fie plantat de Sistem. Predoiu: Ar fi o idee interesantă să candidăm împreună la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu şi Victor Ponta au fost cândva colegi de Guvern FOTO Mediafax
Cătălin Predoiu şi Victor Ponta au fost cândva colegi de Guvern FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta spune de Cătălin Predoiu, premierul desemnat al PNL, că nu este în stare să câştige o bătălie electorală, fiind obişnuit doar cu funcţiile numite, nu cu cele alese, de aceea fuge de o candidatură la Primăria Capitalei. Predoiu îl provoacă pe Ponta şi spune că ar fi interesantă să candideze unul împotriva celuilalt la Primăria Capitalei.

„Dl Ponta, înţeleg că terminând-vă treburile, într-un limbaj caracteristic dumneavoastră, aţi lansat astăzi un nou atac imund la adresa subsemnatului. Nu, nu îmi este frica de o candidatură, chiar şi la Primaria Capitalei. Eu nu am “fugit” de o astfel de candidatură, ci doar am dezminţit o falsă informaţie de presă. O astfel de ipoteză nu s-a discutat pur şi simplu în partid. Când se va discuta candidatura la Primaria Capitalei, vom încerca să luăm cea mai bună decizie pentru Bucureşteni, nu numai pentru partid. Nu văd nimic reprobabil în faptul că sunt loial proiectului unui nou guvern, care să funcţioneze la Palatul Victoria şi nu pe treptele DNA. Ar fi însă o idee interesantă să candidăm împreună la Primaria Capitalei, dacă situaţia vă va permite“, spune Predoiu.

Victor Ponta a comentat o ştire apărută în presă, potrivit căreia Predoiu respinge o candidatură la Primăria Capitalei, după ce a apărut în presă că liberalii îl introduc şi pe el în sondajele interne pentru alegerile locale. „Ha ha ! Premierul Fantomă "to be elected" fuge de candidatura la Primăria Bucureşti ca "Dracu' de tămâie"! Păi el nu vrea să fie "elected", ci "plantat" de «Sistem» cum a fost şi la Călin Popescu Tăriceanu sau Traian Băsescu, iar acum la Klaus Iohannis!“, spune Ponta.

„A luat o mare bătaie de la Ghiveciu“

Premierul a mai arătat că Predoiu nu a fost în stare să câştige nicio bătălie electorală. „Normal, ştiind că singura dată când a candidat în viaţa lui la ceva, la Buzău în 2008, cu toţi banii cheltuiţi atunci de Scutaru şi Motreanu (trimişi în locul lui în judecată pentru asta) a luat fix o mare bătaie de la Marian Ghiveciu, PSD!“, mai spune Ponta.

„Da, dl Marian Ghiveciu, astăzi condamnat penal, a fost ales în dauna mea în Parlament. Poate că cetăţenii l-au preferat pe dânsul, şi respect această opţiune. Sau poate că au contat şi “cadourile” electorale pe care dl Ghiveciu le-a oferit: paturi, bani, purcei de lapte. Cine poate spune? Poate dumneavoastră, care aţi candidat cu succes la Gorj în acelaşi an“, răspunde, la rându-i, Predoiu.

Ponta l-a acuzat pe Predoiu şi de legături cu anumite dosare, precum Gala Bute. „Cu dosarul "Gala Bute" în «stand by» are voie să fie doar Premier "to be elected", nu şi Primar General! „După ce ai trecut de la PNL la Basescu şi înapoi, după ce ai semnat toate legile prin care s-au tăiat pensii şi salarii, prin care s-au închis spitale şi după ce ai mărit TVA la 24%, eşti perfect pentru "Premier to be elected" al noului PNL/PDL şi al «Sistemului»! Doamne Fereşte să traim iar 2010-2011!“, mai spune Ponta.

Predoiu neagă toate acuzaţiile lui Ponta, pe care îl numeşte „calomniator“. „Nu, nu am nicio legătură cu cazurile penale pe care le indicaţi, afirmaţiile vă plasează în poziţia de calomniator şi colportor, jalnică pentru un premier în funcţie, chiar şi pentru unul trimis în judecată penală. Vă reamintesc, însă, că v-am oferit să semnăm împreună o declaraţie comună prin care ne angajam să ieşim prin demisie din politică, odată declaraţi suspecţi de DNA. Eu am semnat-o, dumneavoastră o aveţi pe birou, nesemnată. Ştim amândoi de ce, ştie toată lumea acum. Nu, nu am legătură cu decizia politică a “tăierilor salariale”. Dumneavoastră, în schimb, aveţi, pentru că aţi stat la masa care a decis anumite acorduri financiare, din care au decurs acele tăieri, în calitate de om politic ce vă aflaţi“, a mai precizat Predoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite