Ponta, primele imagini din turneul din ţările arabe: "Sunt primul şef de ‪Guvern‬ care efectuează o vizită oficială la Riad." Fostul şef al SIE îl însoţeşte pe Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a postat mai multe fotografii din turneul pe care îl efectuează în ţările arabe, în imagini apărând, printre alţii, şi fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, fost candidat la Preşedinţie.

 "Mă bucur că sunt primul şef de ‪Guvern‬ care efectuează o vizită oficială la Riad! Regatul Arabiei Saudite este un actor major în regiune şi în lume şi un posibil partener politic şi economic pentru ‪România‬. Am fost primit de Majestatea Sa Regele, de către Prinţul Moştenitor, am discutat cu ministrul Comerţului şi cu decidenţii economici. Trebuie să dezvoltăm şi să îmbunătăţim relaţiile economice - există potenţial şi posibilităţi pentru companiile româneşti să participe la proiecte desfăşurate în Arabia Saudită", a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook. 

Biroul Permanent al Senatului a aprobat solicitarea premierului Victor Ponta de a desemna cinci senatori „cu atribuţii în politica externă“ pentru a-l însoţi în vizita oficială în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Qatar şi Kuweit, în perioada 29 aprilie - 5 mai.

Cei cinci senatori care vor alcătui delegaţia Senatului pentru această vizită sunt: Ilie Sârbu, liderul Grupului parlamentar al PSD, Titus Corlăţean, membru al Comisiei pentru Politică Externă, Ion Popa, liderul grupului parlamentar al PNL, Dumitru Pelican, liderul Grupului parlamentar Liberal Conservator, şi Pataki Csaba, secretarul Grupului parlamentar al UDMR. În filmuleţul postat de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, se poate observa că fostul director al SIE, Teodor Meleşcanu, a fost prezent la întâlnirea dintre Ponta şi regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud. Din Guvern, premeirul Victor Ponta este însoţit de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Deplasarea a fost cu o cursă specială pusă la dispoziţie de către Guvernul României, iar Senatul va asigura banii de cazare şi diurna pentru cei cinci senatori.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite