Ponta: PSD, alternativă la actuala putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Sunt multe alte lucruri anormale care se petrec între noi. Problema e dacă vrem să schimbăm ceva sau să mergem tot aşa", a început proaspătul candidat la şefia PSD în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

"Eu am spus că nu candidez împotriva lui Adrian Năstase pentru un principiu. Adrian Năstase m-a adus în politică. Poate în politică aceasta se cheamă că eşti fraier, dar eu nu pot", şi-a motivat Ponda decizia de a candida pe ultima sută de metri.

Victor Ponta spune că oferă o alternativă celor care nu vor să voteze cu Mircea Geoană sau cu ceilalţi candidaţi la preşedinţia PSD.

Adrian Năstase a spus că "nu vrea să fie un figurant", motiv pentru care s-a retras din cursa pentru şefia Partidului Social Democrat.

"Pe mine nu mă interesează dacă pierd în faţa lui Mircea Geoană. Eu nu am pierdut în afara partidului. Nu mă tem de bătălie, m-am bătut în interior", a mai spus Ponta.

"În momentul în care Adrian Năstase m-a eliberat de această problemă, pe care el a decis-o, eu am această responsabilitate să ofer oamenilor o alternativă. Eu cred că în 2012 tot o variantă nouă trebuie să voteze PSD-ul", a mai spus Ponta despre motivele candidaturii sale. 

Ponta nu agrează oamenii care iau decizii politice acasa. El a mai declarat că nu a discutat cu Marian Sârbu, socrul său, în legătură cu opţiunea sa.

Vârsta, un avantaj pentru Ponta

"E un dezavantaj şi un avantaj vârsta. Cine mă acuză că sunt comunist? Nimeni nu a spus că sunt corupt. Eu nu văd o idee de luptă. Mă cunosc cu toţi preşedinţii de organizaţii judeţene. Sunt 10 ani în care am învăţat foarte mult, mai am de învăţat" a spus Ponta la Antena 3.

"Eu nu cred că PSD-ul se termină cu Ion Iliescu", declară Ponta şi spune că o schimbare de generaţii este necesară pentru reformarea partidului.

"Mircea Geoană mi-a propus să fac parte din echipa sa, dar am refuzat pentru că nu pot să fiu în aceeaşi echipă cu oameni cu care nu gândesc la fel. Eu mi-aş dori să vad mai în faţă oameni dintr-o generaţie nou care au demonstrat foarte mult", mai spune Ponta. "Eu cred că PSD-ul poate fi reformat, dar de un om tânăr. Suntem trei generaţii diferite."

Ponta a încheiat prin a spune că PSD-ul nu trebuie să se mulţumească cu câteva posturi la guvernare. PSD ar trebui să fie o alternativă la actuala guvernare.
 





Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite