Politică

articolul anterior articolul urmator

Ponta: Rezultatul referendumului din Turcia nu e contestat de nimeni, chiar dacă e foarte strâns. Decizia le aparţine celor care votează

31
17 Apr 2017 09:07:20
Autor: News.ro
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Fostul premier Victor Ponta a scris luni, pe Facebook, că rezultatul referendumului din Turcia nu este contestat de nimeni, chiar dacă este foarte strâns, democraţie însemnând că decizia aparţine celor care votează. Deputatul PSD mai spune că „deontologii şi propaganda” din ţara noastră nu sunt mulţumiţi de rezultatul scrutinului deoarece sunt „mai europeni decât europenii şi mai democraţi decât democraţii”.

„Poporul turc a votat / şi rezultatul nu este contestat de nimeni - deşi este foarte strâns (doar 1,5 milioane voturi diferenţa)! Şi «democraţie» înseamnă că decizia aparţine celor care votează”, a precizat Victor Ponta.
 
Social-democratul a mai afirmat că deontologii şi propaganda din ţara noastră nu sunt mulţumiţi de rezultatul referendumului din Turcia, deoarece sunt „mai europeni decât europenii şi mai democraţi decât democraţii”.
 
„Problema este că Uniunea Europeană nu este mulţumită de rezultat / nici presa internaţională / nici «deontologii» şi Propaganda din ţara nostra (ăia care sunt mai europeni decât europenii, mai democraţi decât democraţii şi mai catolici decât Papa). În România contează ce votează oamenii doar dacă votează cum se aşteaptă «Propaganda» - altfel se consideră un vot greşit, contestat, criticat şi care oricum merită şi trebuie schimbat”, a subliniat deputatul.
 
Victor Ponta şi-a încheiat postarea precizând că „în Turcia e altfel”. 
 
De altfel, Victor Ponta este cunoscut pentru opiniile sale pro-Erdogan. De altfel, de când nu mai este premier, el a făcut şi mai multe vizite private în Turcia.
 
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a revendicat duminică o victorie strânsă la refrendumul privind extinderea prerogativelor sale, iar opoziţia, care îl acuză de derive autoritare, susţine că votul a fost fraudat, relatează AFP.
 
Şeful Înaltei Comisii Electorale (YSK) a confirmat victoria taberei “da” la consultarea populară, precizând că devansează tabăra “nu” cu aproximativ 1,25 de milioane de voturi, în condiţiile în care, la acel moment, rămăseseră numai 600.000 de buletine de numărat.
 
Aproximativ 55,3 milioane de turci au fost chemaţi la vot, iar rata de participare a fost revizuită la 85%, faţă de 86% cât fusese anunţat iniţial, potrivit YSK.
 
Peste 55% dintre turcii din România au votat împotriva modificării Constituţiei la referendum, iar peste 44,6% au votat în favoarea modificărilor care ar spori puterile preşedintelui, arată rezultatele anunţate după numărarea a 1846 de voturi.
 
Mai exact, 824 de oameni au votat pentru modificarea Constituţiei, iar 1.022 împotrivă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

gyll
17.04.2017, 09:14:41

Cum nimeni măi nimi-n drum,cum nu a contestat nimeni? Pentru tine opoziția a fost și este nimeni, nemernicule.

+7 (13 voturi)
stan
17.04.2017, 09:56:33

In viziunea galiganului-fara-minte este democratic sa renunti la separatia puterilor in stat , la democratie adica , prin vot popular . Conform gandirii pontaniene si Hitler era un mare iubitor al democratiei .

+6 (12 voturi)
m lupascu
17.04.2017, 09:48:14

- criminalu rompetrkmg 500mildol

+1 (5 voturi)
_wakki m
17.04.2017, 10:12:01

puie monta e agățat de nas din mai multe direcții a stat în spital în turcia, l-a plimbat erdogan cu avionul personal e ușor de ghicit al cui cățeluș este acum

+8 (12 voturi)
Laurenţiu Faighel
17.04.2017, 10:13:04

No şezi blând, copchile, că sultanu' nu te mai bagă demult în seamă. Tu pentru el eşti mort şi îngropat, geaba te strofoleşti şi te dai cocoş, că Ankara-i surdă şi tare departe .

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările