Politică

articolul anterior articolul urmator

Ponta se întâlneşte luni cu Angela Merkel

2
9 Jun 2013 19:57:19
Autor: Sebastian Zachmann
Victor Ponta vrea să-şi refacă imaginea pe plan internaţional
Victor Ponta vrea să-şi refacă imaginea pe plan internaţional

Premierul Victor Ponta va pleca luni într-o vizită oficială la Berlin, acolo unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel, cu intenţia de a-şi îmbunătăţi imaginea  după scandalul suspendării preşedintelui din vara anului 2012.

Premierul Ponta declara recent că vizita pe care o va face în Germania, în intervalul 10-11 iunie, unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel, are ca scop o revenire a relaţiilor bilaterale la nivelul anterior, acestea suferind „o perioadă de îngheţ“ în urma crizei politice de anul trecut.

„În mod sigur, vizita din Germania are ca scop o revenire a relaţiilor bilaterale la un nivel care a existat în anii trecuţi şi care anul trecut, în 2012, în urma crizei politice din România, a suferit o perioadă de îngheţ, ca să spun aşa. Acesta este scopul principal. Dar dacă vorbim de politici publice la nivel naţional şi european, lucrurile sunt într-o continuă evoluţie şi nu sunt divizate în alb şi negru, cine-i cu socialiştii şi cine-i cu creştin-democraţii“, a spus Ponta.

Potrivit Deutsche Welle, „în cercurile politice oficiale de la Bucureşti, perfectarea acestei vizite este văzută ca o victorie politică semnificativă, menită să risipească norii care se adunaseră deasupra relaţiei româno-germane după criza politică din vara anului trecut.“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
9.06.2013, 21:37:01

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
9.06.2013, 23:27:03

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările