Ponta, singurul lider din opoziţie care va semna pactul propus de Dăncilă: Deşi mail-ul apare ca fiind trimis de Dragnea, voi lua în serios propunerea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
victor ponta foto florin suler

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că va propune colegilor să semneze şi să susţină Pactul Naţional propus de Viorica Dăncilă şi că ia în serios propunerea, deşi documentul apare ca fiind trimis de “Liviu Dragnea - Cabinet Preşedinte”.

El a mai subliniat că salariile şi pensiile românilor sunt într-un grav pericol de a nu fi plătite ”tocmai din cauza politicilor neprofesioniste şi corupte promovate de Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea şi echipa lor”.

 ”În calitatea mea de lider al ProRomania vreau să confirm că am primit din partea Doamnei Viorică Dăncilă propunerea de a semna “Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor” . Deşi e-mailul apare că fiind trimis de “Liviu Dragnea-Cabinet Presedinte”, am luat foarte în serios propunerea, pentru că subiectul este foarte serios! Vreau să anunţ faptul că voi propune colegilor mei să semnăm şi susţinem acest Pact National”, a declarat Ponta, prezentând motivele unei astfel de decizii. 

  

 El a argumentat că  ProRomania a fost iniţiat de câţiva oameni care, în anul 2012 , au făcut parte din Guvernul ce a dat înapoi românilor pensiile şi salariile tăiate în 2010 de Băsescu şi PDL şi că este absolut normal să susţină în continuare şi cu toată consecvenţa principiul păstrării veniturilor populaţiei 

  

 ”Am semnat, la iniţiativa Preşedintelui Klaus Iohannis, Acordul Politic Naţional pentru garantarea drumului european al României pentru că principiile acelui Acord erau corecte şi susţinute constant de către ProRomania / suntem gata să semnăm şi Pactul Naţional pentru garantarea salariilor şi pensiilor românilor pentru că şi acest principiu este corect şi în linie cu politicile promovate de ProRomania / faptul că cei doi iniţiatori au interese electorale legate de Alegerile Prezidenţiale este secundar pentru noi (şi pentru majoritatea cetăţenilor)! Noi, oricum, îl susţinem pe Mircea Diaconu şi sunt convins că acesta este în favoarea păstrării veniturilor populatiei”, a mai afirmat Victor Ponta. 

  

 El a adăugat însă că Pro România este conştient că salariile şi pensiile românilor sunt într-un grav pericol de a nu fi plătite tocmai din cauza politicilor neprofesioniste şi corupte promovate de Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea şi echipa lor. 

  

 ”Spre deosebire de celelalte partide, ProRomania a venit deja cu o propunere alternativă la tăierea salariilor şi pensiilor – restructurarea radicală a Administraţiei Publice (reducerea numărului de judeţe, de unităţi admnistrativ teritoriale, de agenţii naţionale şi structuri deconcentrate, a Parlamentului (200 de deputaţi şi 100 de senatori) şamd – există soluţii realiste şi eficiente!”, a susţinut Ponta. 

Liderul PSD, Viorica Dăncilă a scris, vineri seară, pe Facebook, că partidele şi candidaţii se ceartă, negociază şi ”eşuează lamentabil în faţa românilor”, întrucât niciun pact propus până acum nu propune bunăstarea românilor. ”Propun partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor”, a scris Dăncilă, afirmând că doreşte ca ”oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”. Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a prezentat, vineri seară, textul pactului pe care Viorica Dăncilă îl propune partidelor parlamentare, precizând că aşteaptă de la formaţiunile politice ”să fie alături de fiecare român” şi să semneze acest document. Social-democraţii propun ca pensiile şi salariile să nu fie tăiate şi să fie urmat calendarul creşterii acestora, dar şi să nu fie modificate diferite prevederi din Codul Fiscal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite