Ponta, solidar cu preşedintele CJ Mehedinţi arestat preventiv: Nu mă dezic de Adrian Duicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni dimineaţă, că nu se dezice de preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi de alţi şefi de consilii judeţene aflaţi în atenţia DNA, care au probleme.

„Eu cred că vom lua mai multe voturi, pentru că oamenii ştiu foarte bine. Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa (preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, urmărit penal într-un dosar privind licitaţiile trucate-n.r.), nici de toţi ceilalţi care, doar pentru că sunt din judeţe unde PSD-ul stă foarte bine, au probleme, ştiam cu toţii acest lucru că asta se va întâmpla până în noiembrie“, a afirmat premierul. 

Întrebat de presă dacă, prin această declaraţie, insinuează că persoanele respective sunt victimele unor presiuni, Ponta a susţinut că el nu insinuează nimic, dar a făcut referire la faptul că "domnul Penalti", respectiv primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, nu mai are nicio problemă cu justiţia după ce a trecut la Partidul Mişcarea Populară (PMP) susţinut de preşedintele Traian Băsescu.

„Eu vă spun doar că am văzut la dumneavoastră un breaking-news, în urmă cu ceva timp, «Percheziţii la Piatra Neamţ, la primărie», după care domnul «Penalti», altfel un om simpatic pe care îl apreciez, a trecut la PMP şi nu mai are nicio problemă. Ce să fac ? Să-i spun şi lui Duicu să treacă la PMP ? Nu, asta e", a adăugat Ponta.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, preşedintele CJ Mehedinţi ar fi afirmat, într-o discuţie cu şeful Poliţiei Judeţene, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului şi a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, şi că îi va determina pe aceştia să îl aducă pe Ponea la Bucureşti pe o funcţie de conducere. De asemenea, Duicu i-ar fi promis lui Ponea că o să numească o persoană din familia acestuia într-o funcţie de conducere în cadrul Parchetului General.

„În ceea ce îi priveşte pe membrii Consiliului Local al municipiului Orşova, influenţa urma a fi exercitată pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public şi concesionarea, către o altă persoană din familia lui Ponea Constantin Ştefan, la un preţ «convenabil», a două suprafeţe de teren (în suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi, terenuri situate în centrul municipiului Orşova şi reprezentând acostamentul unei străzi)“, arată  procurorii.

Preşedintele CJ Mehedinţi i-a cerut în schimb şefului Poliţiei din Mehedinţi să determine un magistrat să îi admită cererea dintr-un dosar în care Duicu ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate. „Folosin-du-se de împrejurarea că o persoană din familie este chiar şefa Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei care avea de soluţionat cauza respectivă, Ponea i-a promis lui Duicu că îi va obţine acest folos, în sensul că hotărârea care se va da în cauza amintită va fi una favorabilă acestuia din urmă“, mai susţin anchetatorii.

Citeşte şi:

UPDATE Dragnea: Ponta se retrage din disputa politică şi poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că mass-media au interpretat greşit postarea făcută de Victor Ponta pe Facebook, susţinând că acesta nu se referă la retragerea din viaţa politică, ci „din disputa politică“, adăugând: „Poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni“.

Cine este Adrian Duicu, şeful PSD Mehedinţi săltat de DNA

Adrian Duicu are 43 de ani şi se află la primul mandat de preşedinte al CJ Mehedinţi, după ce între anii 2008-2012 a a fost consilier judeţean. Duicu este preşedintele filialei PSD Mehedinţi, preşedinte al biroului Ligii aleşilor locali ai PSD (noiembrie 2013) şi secretar executiv al PSD.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite