Ponta: „Toţi copiii din Harghita, Covasna şi Mureş ar trebui să înveţe cât mai bine limba română“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta i-a îndemnat pe copiii din secuime să înveţe limba română FOTO  Biró István
Victor Ponta i-a îndemnat pe copiii din secuime să înveţe limba română FOTO  Biró István

Premierul Victor Ponta nu crede că limba română trebuie să fie o barieră, dar nici limba maghiară, afirmând că toţi copiii din Harghita, Covasna, Mureş ar trebui să înveţe cât mai bine limba română pentru a-şi găsi un loc de muncă nu doar în regiune.

„Nu cred că limba română trebuie să fie o barieră, nu cred că limba maghiară trebuie să fie o barieră“, le-a spus Ponta participanţilor la Congresul UDMR, exprimându-şi regretul că nu a avut ocazia să înveţe limba maghiară.

„Vreau să îl interpretaţi ca un apel al unui om care se gândeşte la şansa pe care o vor avea copiii mei şi ai dumneavoastră de a-şi găsi un loc de muncă. Cred că toţi copiii din această zonă trebuie să înveţe cât mai bine limba română ca să-şi poată găsi un loc de muncă oriunde în ţară, nu doar în Harghita, Covasna şi Mureş“, a mai afirmat premirul Victor Ponta.

Cel de-al XI-lea Congres al UDMR se desfăşoară sâmbătă, la Miercurea Ciuc, fiind cel mai mare din istoria Uniunii. La congres participă, ca invitaţi, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, preşedintele PDL, Vasile Blaga, liderul Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, precum şi politicieni din Ungaria.


MAI MULTE DESPRE CONGRESUL UDMR

UPDATE Cel mai mare congres din istoria UDMR a început. Ponta: „Îmi pare rău că nu suntem împreună la guvernare“; Antonescu: „O declaraţie sentimentală“

Congresul UDMR se desfăşura, astăzi, la Miercurea Ciuc în prezenţa a peste 770 de delegaţi. La eveniment vor fi prezenţi liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, preşedintele PDL Vasile Blaga şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Ponta, la Congresul UDMR: „Ar fi trebuit să fim la guvernare împreună“

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, astăzi, la Congresul UDMR, părerea de rău pentru faptul că Uniunea nu este acum la guvernare , „aşa cum ar fi trebuit să fie“.

Antonescu: „Premierul avea alergie la portocaliu, azi e rezervat la galben şi albastru“

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus, sâmbătă, la Congresul UDMR, că i-a crescut inima când a văzut culorile galben şi albastru din steagul secuiesc, aceleaşi ca ale PNL. Antonescu a mai spus că premierul Ponta, care „până nu de mult avea o mică alergie la portocaliu, azi e rezervat la galben şi albastru“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite