Ponta trebuie să vină cu adeverinţă de la Gorj pentru a vota preşedintele PSD la sediul central al partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, membru PSD Gorj, va putea vota la sediul central al PSD, aşa cum a anunţat, doar dacă va prezenta o adeverinţă emisă de Organizaţia PSD Gorj care să ateste că este membru PSD. Conducerea PSD a introdus o procedură de votare diferită pentru membrii aflaţi în tranzit.

Peste 530.000 de membri PSD sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi vota preşedintele partidului. Singurul candidat înscris în cursă este Liviu Dragnea, actualul preşedinte interimar al PSD. Statul prevede că preşedintele PSD este ales de către toţi membrii de partid în baza unui Regulament de organizare aprobat de Comitetul Executiv Naţional.

Regulamentul elaborat de Biroul Permanent, cel mai restrâns for de conducere al PSD, prevede, printre altele, procedura de votare pentru membrii aflaţi în tranzit, aşa cum este premierul Victor Ponta, care a anunţat că îl va vota pe Liviu Dragnea la sediul al partidului, unde va fi amenjată o secţie de votare specială.

„În urma deciziei Comisiei Electorale Centrale, se constituie Secţia Specială de Votare la Sediul Central al PSD din Şoseaua Kiseleff nr. 10, Sector 1, Bucureşti, pentru membrii PSD aflaţi în tranzit în intervalul orar 8.00-20.00“, se arată în Regulamentul intern. Însă pentru a vota la o altă secţie de votare care nu este arondată organizaţiei PSD din care fac parte, social-democraţii trebuie să prezinte o adeverinţă emisă de Organizaţia Judeţeană din care fac parte. În cazul lui Victor Ponta este vorba de organizaţia din Gorj

„Membrii de partid, aflaţi într-o altă localitate, îşi pot exercita votul în baza unei ADEVERINŢE, prin care se confirmă calitatea de membru de partid, emisă de organizaţia judeţeană, în evidenţa căreia este membru, semnată de Preşedintele organizaţiei judeţene şi ştampilată. În secţia de votare, Preşedintele Biroului Secţiei de Votare are obligaţia de a înscrie pe borderoul suplimentar datele de identificare, conform CI / BI / PAŞAPORT ale membrului PSD aflat în tranzit, în baza adeverinţei care atestă calitatea de membru PSD (să existe în fiecare secţie de votare cel puţin doua exemplare. Buletinul de vot va fi înmânat în schimbul ADEVERINŢEI care va fi reţinută şi ataşată Borderoului suplimentar“, se mai arată în sursa citată.

Nu în unităţi comerciale

Regulamentul de organizare a scrutinului intern pentru alegerea preşedintelui PSD le impune liderilor de filială şi anumite condiţii privind amenjarea secţiilor de votare. „Se organizează în spaţii precum: sedii de partid, birouri parlamentare, spaţii închiriate, cămine culturale, biblioteci. Procesul de votare începe la ora 8.00 şi nu poate depăşi ora 20.00. Va fi dotată cu cabine de vot, urne de vot sigilate cu semnătura preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare, borderou nominal cu membrii PSD înscrişi în organizaţie. Este interzisă înfiinţarea şi organizarea secţiilor de votare în spaţii precum unităţi de învăţământ, unităţi de alimentaţie publică şi unităţi comerciale“, mai prevede Regulamentul.

Cu toate acestea, Mediafax a a arătat că locuinţele unor lideri locali ai PSD, dar şi magazine săteşti se transformă duminică în secţii de votare, unde social-democraţii vor spune dacă îl vor sau nu preşedinte pe Liviu Dragnea, care este, de altfel, unicul candidat.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite