Ponta, din Turcia, la începutul Ramadanului: De comunitatea musulmană ne leagă o relaţie puternică de prietenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta, aflat la Instanbul pentru a se opera, a transmis un mesaj tututor musulmanilor, cu prilejul începerii Ramadanului.

„Pentru a marca prima zi a lunii Ramadanului, doresc să transmit cele mai bune gânduri şi urări tuturor cetăţenilor români de confesiune musulmană. De comunitatea musulmană ne leagă o relaţie puternică de prietenie, construită pe temelia solidă a respectului reciproc. Dezvoltarea societăţii româneşti şi un viitor prosper pot fi asigurate doar dacă păstrăm în inimi valorile respectului, solidarităţii şi toleranţei. Am onoarea ca, în acest moment special, să fiu în Turcia şi să mă bucur de ospitalitatea acestui popor extraordinar, de care ne leagă o relaţie care se dezvoltă în continuare pe toate planurile — politic, economic şi cultural. Am încredere că ne vom bucura împreună de toate realizările şi vom trece cu bine peste toate încercările. La mulţi ani cu prilejul începutului lunii Ramadan cea binecuvântată!", a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta a ales serviciile medicale ale Turciei pentru a-şi trata genunchiul stâng, la care s-a accidentat la un meci de baschet. Plecarea acestuia în Turcia nu a fost anunţată nici de Guvern, nici măcar de PSD, ci de avocata premierului, care s-a prezentat luni la DNA fără Victor Ponta, aşteptat la audieri în dosarul în care este acuzat de corupţie.

Avocata le-a cerut procurorilor DNA o amânare, motivând că premierul se află în Turcia pentru o intervenţie chirurgicală, recomandată joi de medicii de la Spitalul Militar. Premierul a făcut o investigaţie RMN, în urma căreia s-a stabilit că are un ligament rupt şi îi sunt afectate meniscul şi cartilagiul.
În cursul după-amiezii de luni, a apărut şi informaţia potrivit căreia Ponta şi-ar fi luat concediu în perioada 16-19 iunie.

Premierul Victor Ponta a anunţat pe reţeaua de socializare Facebook că s-a operat la genunchi şi că speră ca, cel târziu în decembrie, să poată face sport din nou. Ponta a mai spus că are totală încredere în medicii români, dar că în ţară îi era imposibil să aibă linişte şi odihnă. „Multumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pt mine - operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în Decembrie voi putea face sport din nou. Mulţumiri speciale doctorului Ionuţ Codorean care a fost lânga mine şi mi-a dat curaj prin profesionalismul său (evident că am totală încredere în medicii români - aici însă am ceva ce era imposibil acasă - LINIŞTE şi ODIHNĂ) ! Vreau să-i asigur şi pe cei care <se bucură> de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos şi mai puternic!”, scrie Ponta pe Facebook.

Premierul a fost vizitat, după operaţie, de colegul său de partid Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite