UPDATE Ponta, în Lituania: „Suntem încrezători că sub preşedinţia lituaniană UE va adopta cu curaj o decizie privind integrarea europeană a Republicii Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, aflat marţi într-o vizită oficială în Republica Lituania, s-a întâlnit în cursul dimineţii cu preşedintele acestei ţări, Dalia Grybauskaite. De asemenea, Ponta a avut o întrevedere şi cu omologul său lituanian, Algirdas Butkeviciu.

UPDATE Premierul Victor Ponta speră că sub preşedinţia lituaniană Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană.

„Suntem un important promotor al Pactului european pentru Republica Moldova. Suntem foarte încrezători că sub preşedinţia lituaniană Uniunea Europeană va adopta cu foarte mult curaj o decizie în legătură cu acest parteneriat şi cel mai important pentru România este vorba despre integrarea europeană a Republicii Moldova“, a spus premierul, marţi, în conferinţa de presă comună cu omologul lituanian, Algirdas Butkevicius. 


De asemenea, Victor Ponta s-a întâlnit cu prim-ministrul al Lituaniei, Algirdas Butkevicius, iar la prânz cei doi premieri au avut o conferinţă de presă comună la sediul Guvernului Republicii Lituania, potrivit Agerpres.

Pe agenda prim-ministrului se mai regăseşte o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Lituania, Vydas Gedvilas, şi o întâlnire cu reprezentanţi ai Confederaţiei Lituaniene a Industriaşilor.

În 2012, după întâlnirea cu preşedintele Băsescu, Dalia Greybauskaite a declarat că Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat că ambele ţări vor coopera pentru asigurarea de rute alternative de transport al gazelor naturale, menţionând în acest sens proiectele viitorului Coridor Sudic European şi al gazoductului Nabucco.

„Lituania şi România vor coopera în eforturile lor pentru a pune capăt cât mai curând posibil a izolării energetice ale unor regiuni distincte din UE, în probleme de securitate energetică şi nucleară, precum şi pentru a asigura o alternativă la aprovizionarea cu gaze naturale. Viitorul Coridor Sudic european care va trece prin România şi gazoductul Nabucco pot deschide noi oportunităţi de import de gaze pentru Lituania", a declarat Grysbauskaite, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei Lituaniei, dat publicităţii, după întrevederea de la Palatul Cotroceni cu Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite