UPDATE Surse: Maya Teodoriu ar putea fi propusă pentru funcţia de judecător la CCR din partea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, răspunzând unei întrebări, că persoana care va fi propusă pentru funcţia de membru CCR nu va fi un parlamentar. Surse social-democrate au declarat pentru Mediafax că propunerea PSD pentru funcţia de judecător CCR ar putea fi Maya Teodoroiu.

UPDATE Coaliţia de guvernare ar putea să o propună pe Maya Teodoroiu pentru funcţia de judecător la CCR, au precizat, luni, pentru Mediafax, surse social-democrate.

„În Biroul Politic al PSD nu s-a vehiculat niciun nume“, ne-a declarat deputatul PSD Florin Iordache.


Teodoriu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în perioada 2002-2005.

"Imediat ce se declanşează procedura, cu siguranţă vom propune o persoană, nu un om politic, adică nu un parlamentar. Vom propune o persoană care sper să întrunească votul întregului Senat şi să avem şi la Curte componenţa completă", a spus Ponta.

Întrebat dacă persoana propusă va fi din afara PSD, Ponta a răspuns: "Am spus că nu va fi un membru al Parlamentului".

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă şi-a prezentat demisia din funcţie, în 4 februarie, în Plenul CC, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie.

Plenul Curţii Constituţionale a luat act de demisia lui Toni Greblă, iar preşedintele CCR a constatat încetarea mandatului acestuia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite