Politică

articolul anterior articolul urmator

Ponta între Iohannis şi baroni. Cum se pregăteşte întoarcerea lui Geoană

29
21 Jan 2015 00:55:41
Ioana Lupea

Victor Ponta are să se teamă mai mult de baronii PSD care-i vor pielea în băţ după trei ani de suferinţe decât de Klaus Iohannis, preşedintele ales. Ultimului nu-i greu să-i ghiceşti slăbiciunile. Cei care i-au stat în preajmă spun că dacă vrei să-l ai ca aliat e suficient să-l confirmi şi să spui da atunci când el foloseşte cuvântul lui favorit ''vreau''.

Dar baronilor PSD li s-a umplut paharul. În ciuda credinţelor generale Victor Ponta n-a fost niciodată un prieten al baronilor locali. Aceştia îi reproşează susţinerea lui Koveşi pentru şefia DNA acolo unde unii dintre ei îşi petrec o mare parte a timpului. De asemenea nu le-a făcut hatârul să schimbe legea incompatibilităţilor. Şi la fel de rău pentru Ponta a fost şi votul reprezentanţilor PSD din Curtea Constituţională, pus pe seama lui, care s-au opus legii descentralizării ce urma să treacă bunuri publice în patromoniul baronilor judeţeni sau locli, iar de acolo în patrimoniile personale ale acestora.
 
Ce i-a înfuriat însă pe Mazăre şi Oprişan e că Victor Ponta vrea să-i lovească la temelia puterii pentru a face pe plac alegătorilor care nu l-au votat şi pentru că l-au asimilat neofeudalismului practicat în teritoriu. Ponta a propus în partid limitarea mandatelor primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene, interdicţia deţinerii simultane a funcţiei publice locale şi a celei politice, iar prin modificarea legii alegerilor locale, alegerea preşedinţilor CJ dintre membrii Consiliului şi nu prin vot direct ca până acum.
 
Baronii prinşi menghină între DNA şi noile idei ale premierului-preşedinte de partid vor să-l schimbe. Cu cine? Cu Mircea Geoană proaspăt exclus din partid, în mandatul căruia s-au întărit baronatele PSD, după campania centrului imaculat a lui Adrian Năstase. După ziua de ieri este evident că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie nu urmăresc înfiinţarea unui nou partid, ci să revină în PSD eroi, aduşi de baroni, după ce-l dau jos pe ''dictatorul'' Ponta. L-am auzit pe Marian Vanghelie căinându-i ipocrit şi jenant pe Mazăre şi Oprişan ''stâlpii partidului''. 
 
La PSD se pregăteşte a doua domnie a lui Mircea Geoană cu baronii. Victor Ponta are o singură şansă: să rămână premier cu ajutorul lui Klaus Iohannis, îndreptând în acelaşi timp, dacă poate, greşelile trecutului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Vanatorul/d.c.
21.01.2015, 01:07:23

"Victor Ponta are o singură şansă: să rămână premier cu ajutorul lui Klaus Iohannis, îndreptând în acelaşi timp, dacă poate, greşelile trecutului" S-avem pardon, d-na Lupea..! Greselile trecutului nu le mai indreapta nici daca s-ar tranforma peste noapte in cel mai performant premier din ambele emisfere si din toate timpurile, avand in vedete si urmatorul mileniu...! Tot ceea ce poate sa mai faca dl. Ponta e..oarece bulau impreuna cu baronii penali carora le-a tinut spatele si impreuna cu care si-a batut joc de tara asta, mintind-o, jefuind-o si umpland-o de rusine..!

+10 (16 voturi)
Nicholas Kazan
21.01.2015, 06:45:46

Maidan răsăritean cum altu nu-i, s-agită, se-n caieră, că Stânga Haită n-are rost cum îi; o turmă de potăi lăioși, schelălăind, buboși, mai care cum; sfrijiți, cu ochi înșurubați în cap, mici, mari jigodii, limbi de-un cot, cu bube-n cap, cu bot țâfnos, cu hoitu-n ei, ba mieroși, lingăi și hulpavi - javre cu moț! Se-adună-n grupuri, se hârâie, se ling, se mârâie și mușcă, se bat de se stâlcesc, se-mpacă ș-apoi latră, maidanul ocrotesc. Maidan de javre rele, spun oameni, dar cum să scapi de ei?, când cei corciți politici sunt nu doar javrele, ci ei. Dar hai, s-aducem oarce rasă, dulău occidental, care să ne-nvețe cum să pășim... frontal. Un Alsacian aleseră, știut ca bun dulău, dar jigodit de hulpavi, ș-am dat din nou în... hău. S-aducem un Bernardin ca să ne țină cald?, un Schanuzer care să adulmece hoția, un Doberman?, Bulldog American?, sau poate un Poodle școlit parisienne, en dehors de la maidan? Nu știm, că-i bombăneală acu, și n-auzim altce decât... quelle animal cancan!

+6 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
21.01.2015, 07:21:31

De ce caini, Nick..? Cainii pot fi dresati, cum vrei..Iar unora chiar le face placere chestia asta..! Intreaba-l pe golden retrieverul meu Jimmy si-ai sa vezi ca nu te mint..! Haitelor de maidanezi politici, le trebuie un..tigru pentru a fi alungate(felinele de fata se exclud:)) Stii ca felinele sunt greu de domesticit si..si mai greu de dresat..! Vorba aia.."n-au mama, n-au tata". Doar ele si..prada. (citeste-ti mailul)

+3 (7 voturi)
Nicholas Kazan
21.01.2015, 08:12:10

Andule dragă, l-am citit, și ști ca mi-e opinia?; tralala lalala, țurui.... PS. Dai sub centură, Mizerabilule! și încă ceva, suspectez că Ponta îi ceva corcitură de pisoi albanez cu poodle italian care se face în casă, hibrizii ăștia...poate l-a dresa Klaus.

+1 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
21.01.2015, 08:49:01

:)) Nick,e..bine daca asta ai inteles..Inca mai aveam oarece retineri..!:) Tu ai simplificat neasteptat de ..reusit, lucrurile..! Gandeste-te insa ca, la urma urmei, tu singur ti-ai pus centura..! Mai fa-ti un bine.. Pe viitor ridica centura mai sus..!

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările