Ponta măreşte potul: all-in!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul candidat la funcţia de Preşedinte al României nu osteneşte în a ne uimi prin ce mai aruncă drept argument pe masa pe care crede că joacă o partidă de poker cu românii: a iertat de returnarea banilor de către “mămicuţele” care au încasat indemnizaţii nelegale.

A iertat şi medicii care au primit bani pentru servicii care nu ar fi trebuit decontate, a redus CAS-ul la angajator cu 5% fără să dea garanţii că nu vor urma masuri de contrabalansare a efortului bugetar, a majorat salariile nete la întreg personalul medical cu o sumă fixă, de 72 de lei, precum Ceauşescu din balcon ănainte de zborul final cu elicopterul, a dat cheile în mână la fiecare primar pentru microbuzele şcolare şi la fiecare agent de poliţie pentru Duster-ul achiziţionat prin programul rabla, a aprobat câteva medicamente compensate în plus, e drept pentru câteva sute de beneficiari cu boli rare sau pentru cei care l-au dat în judecată, a trecut institutul Cantacuzino de la Ministerul Sănătăţii, unde îi era locul la Ministerul Cercetării, problemă de fapt fiind a unei linii de producţie şi aş putea s-o ţin tot aşa mult şi ...prost.

Stimulat de acuzele lui Traian Băsescu, că a fost un biet turnător acoperit în slujba SIE în speranţa construirii unei cariere politice pe căi oculte, Victor Ponta a ajuns să se imagineze că fiind Daniel Craig în rolul lui James Bond în Casino Royale.

Acum joacă în aceste zile ultima sa carte.

All-in–ul pe care-l licitează Ponta a fost anunţat de multă vreme. Baronii au fost avizaţi: “Dacă nu câştig Preşedenţia să vă fie clar, scapă cine poate!” În Victor Ponta şi-au pus speranţele toţi corupţii care speră să scape de urmărirea penală, aliaţi care vor să iasă din puşcărie dar şi să-şi salveze averea, mentori eliberaţi anticipat din puşcărie care au nevoie de o amnistie pentru a reintra în viaţa politică, prieteni şi chiar membrii de familie. Victoria în alegeri va fi urmată, fără scrupule, de scoaterea pe stradă, a actorilor politici la grămadă cu tâlhari, excroci, violatori, hoţi de buzunare, pentru a li se pierde numărul şi urma celor dintâi. Opinia occidentului nu va conta, până la urmă de negociat vor negocia tot cu preşedintele ales al acestei ţări, chiar dacă vor mârâi un pic la început! S-a mai întâmplat!

Goană nebună după “Totul sau nimic!” a făcut să îşi dorească şi să obţină alianţe care mai de care mai împotriva naturii sau a unei logici elementare, cu OTV-istii lui Dan Diaconescu, aflat şi el la câteva zile de o previzibilă intrare la Jilava, cu fanii iluzorii a lui Vădim Tudor, băgat cu forţa în aceiaşi teacă cu UDMR-isii lui Kelemen Hunor. Fiecăruia i se promite ceva, orice, de la postul de prim-ministru pentru liberalul “autentic”, cinstit, onest şi vertical, Calin Popescu-Tăriceanu, rupt de trunchiul devenit impur prin unirea cu PDL-ul (bun când s-a facut Alianta DA),  la cel simbolic de consilier prezidenţial promis lui Meleşcanu. Ba chiar şi cei care îi conduc campania vor primi ceva, cel puţin teoretic, Ghiţă şi Dragnea urmând să devină tandemul conducător al PSD-ului! 

“Veniţi cu toţi pe plusul verde al mesei de poker, câştigăm toată ţara, avem cu ce ne înfrupta!”

Este mesajul de luptă dat către primarii mai vechi ai PSD-ului cărora li s-au alaturat şi aliaţi mai noi, o oaste de transfugi precum şi clanul Cioabă cu ai săi rromi sau “tribunul” Corneliu Vadim Tudor !

All-in!

Ştim cu toţii că nu este o cacialma. Premierul Ponta are în mână toţi aşii, iar dacă îi numeri constaţi cu surprindere că sunt chiar mai mulţi de 4! Toate şansele îl dau drept câştigător!

Şi totuşi, modul în care îşi împinge frenetic jetoanele arată un tremur al degetelor prea evident pentru a trece neobservat.

Este un semn de disperare!

Dacă va pierde alegerile în faţa unui Iohannis tăcut ca o enigmă, care nu promite, care nu se milogeşte pentru voturi, care oricum nu sunt ale candidaţilor ci ale alegătorilor, pentru Victor Ponta şi toţi cei care şi-au pus speranţa în el urmează dezastrul! Justiţia care pare a fi intrat în normalitate, atrage ca un magnet pe toţi cei care s-au înfruptat de ani buni din banii publici, încrederea în PSD – moştenitorul de fapt al structurilor ante-decembriste şi cea mai mare formaţiune politică a ţării – se va fi prăbuşit, ilustrativă fiind chiar penuria de lideri de perspectivă. Înfrângerea poate însemna terminarea unei epoci şi deschiderea largă a unei oportunităţi pentru un nou partid de stânga, care va deveni iminetă în această eventualitate.

All-in!

Mă simt frustrat de faptul noi toţi, plătitori oneşti de taxe şi impozite, am devenit un fel de animale domestice, care producem resursele pentru bunăstarea jucătorului de poker. Noi facem parte din miza împinsă automat de joc pe masă. Cineva spunea că nu mai este nimic de furat în România! Pardon, am mai rămas noi, cetăţeni numai buni de produs banii pentru care astăzi se dă această bătălie atroce.

Spre deosebire de jocul de poker, imaginat azi de Victor Ponta şi PSD, jetoanele au o şansă aparte: pot vota.

Iar dacă Ponta va câştiga, noi jetoanele din ambele grămezi, vom pierde şi pe mâna noastră!

All-in!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite