Portretul lui Florin Iordache, politicianul anti-justiţie şi anti-bun simţ. Cum a ajuns  de la fabrica de mobilă din Caracal în Parlament şi în Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache ar trebui să-şi bată singur obrazul pentru gestul de azi din Parlament
Florin Iordache ar trebui să-şi bată singur obrazul pentru gestul de azi din Parlament

Florin Iordache este autorul Ordonanţei 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă. Ulterior, Iordache a fost instalat de Liviu Dragnea în fruntea Comisiei parlamentare care a modificat legile Justiţiei şi codurile penale. Vă mai amintiţi de „marţea neagră“ din 2013? Tot Iordache a dirijat-o. Azi, deputatul PSD a arătat Opoziţiei, României şi Europei degetul mijlociu, fără să ofere vreo explicaţie, dar cerând, ca de obicei, altă întrebare.

31 ianuarie 2017. Pe înserat, Florin Iordache, la acea vreme ministru al Justiţiei, anunţa, bâlbâit şi expeditiv, adoptarea Ordonanţei 13, cel mai hulit act al anului trecut. La conferinţa de presă, Iordache i-a repezit  pe jurnalişti cu celebra replică: „Altă întrebare!“. Ulterior, sute de mii de români au ieşit în stradă şi au cerut abrogarea Ordonanţei 13, dar şi demisia lui Florin Iordache. În final, strada a câştigat.

După o vreme, Iordache a fost recompensat de Liviu Dragnea cu funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi, în toamna anului trecut, a fost instalat în fruntea Comisiei parlamentare care s-a ocupat de modificarea legilor Justiţiei. Pe scurt, Comisia Iordache. A scos din nou zeci de mii de oameni în stradă, care i-au reproşat politizarea Justiţiei. „Ori există o foarte mare dezinformare, ori cei care protestează nu cunosc legile“, le-a transmis Iordache protestarilor, în luna noiembrie. Din stradă, oamenii au răspuns: „Justiţie, nu corupţie” şi „PSD, ciuma roşie".

Pe 27 noiembrie, în timp ce Comisia Iordache modifica frenetic legile Justiţiei,  Departamentului de Stat al SUA oferea următoarea reacţie: „Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare modificări legislative care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România“. Fix în acel moment, Florin Iordache se afla în studioul TVR, aşa că, de voie- de nevoie, a trebuit să comenteze. Nu mai era loc de răspunsul: „Altă întrebare!“. „Ceea ce avem noi în dezbatere nu afectează în niciun fel independenţa Justiţie“, a răspuns, în limbaj diplomatic, Iordache, apoi a concluzionat mai pe şleau:  „Vorbim şi nu citim“.

Dacă 2017 a început pentru Florin Iordache cu un scandal imens provocat de OUG 13, sfârşitul anului îl găseşte în voie bună. Deputatul PSD a cântat în noaptea de Revelion, al RTV, îndrăgita melodie „Mă dusei să trec la Olt“. Florin Iordache e din Caracal.

A orchestrat „marţea neagră “
Florin Iordache a facut parte din grupul restrâns de parlamentari PSD care,în 2013, au plănuit să modifice peste noapte legi esenţiale din Justitie, episod cunoscut sub numele de "Marţea Neagra". USL a încercat să promoveze în urma cu cinci ani legea amnistiei şi modificări la Codul Penal care urmau sa acorde super-imunitate demnitarilor şi baronilor locali. Premierul de atunci, Victor Ponta, a dat înapoi la presiunea societăţii civile.

Azi, deputatul PSD Florin Iordache a arătat, la finalul discursului din Parlament, semne obscene pentru Opoziţie. Acesta a criticat dur raportul MCV şi a anunţat de la tribuna plenului că PSD „va merge mai departe în ciuda opoziţiei” din România, dar şi în ciuda „opoziţiei arătată de Comisia Europeană”. Liberalii i-au cerut demisia.

Debut la fabrica de mobilă
Deputatul PSD Florin Iordache, este inginer: a absolvit Facultaea de Mecanică din Craiova în anul 1985, iar Partidul i-a dat repartiţie la fabrica de mobilă din Caracal. 17 ani mai târziu, în 2002, pe când devenise parlamentar PSD, Iordache a mai obţinut şi o diplomă de jurist, tot la Universitatea din Craiova. Ulterior, deputatul şi-a mai îndesat CV-ul cu „tradiţionalul“ curs la Colegiul Naţional de Apărare, frecventat de majoritatea politcienilor, dar şi cu un doctorat în relaţii economice internaţionale la Bălţi, Republica Moldova, lucrare în care a copiat pasaje largi dintr-un interviu al fostului ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu.

Studii si specializari:

1985: Univ. Craiova - Fac. de Mecanica - inginer
2002: Univ. Craiova - Fac. de Drept - jurist
2004: Institutul National de Administratie - cursuri postuniversitare;
2004: Institutul National de Administratie - masterat
2006: Univ. "Nicolae Titulescu", Bucuresti, masterat
2006: Colegiul National de Aparare, cursuri postuniversitare;
2007: doctorat, "Relatii economice internationale"
2008: Institutul Diplomatic Roman - cursuri postuniversitare

Activitate profesionala
1985 - 1989: inginer Fabrica de Mobila Caracal
1989 - 1996: ing. sef - Director SAFAR S.F.6 Caracal
1996 - 2000: viceprimar - Primaria Caracal
2000 - 2004: deputat
2004 - 2008: deputat

Functii, activitati intr-un partid politic
1996 - 2000: Partidul Socialist - presedinte Organizatia judeteana Olt
2000 - prezent: PDSR/PSD - vicepresedinte Organizatia judeteana Olt

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite