Poveşti SF cu d-na Lia-Olguţa Vasilescu şi cu alte personaje asemănătoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu fiecare nouă zi ce trece se întăreşte evidenţa că actualul guvern al României este în totalitate format din indivizi cărora li se potriveşte de minune statutul de personaje de romane SF.

Deşi îşi acuză cu fiece ocazie adversarii politici că au uitat că vremea campaniei electorale a trecut demult, trimişii PSD-ALDE pe la felurite emisiuni televizate se întrec pe mai departe în promisiuni. Care mai de care mai fără acoperire în realitate.

Vectorii de imagine ai guvernării PSD-ALDE îi asigură pe telespectatorii ce îi ascultă cu urechile ciulite şi cu ochii mari cât cepele nu doar că vor respecta neabătut, la silabă şi la virgulă, făgăduielile din campanie şi programul electoral cu care au câştigat cu un scor fantastic alegerile parlamentare din decembrie trecut, ci chiar plusează. Se comportă de parcă s-ar afla la o licitaţie publică ori la o nuntă cu dar. O fac asemenea celor ce, în astfel de împrejurări, au misiunea de a-i stimula şi păcăli pe naivii de serviciu care astfel se simt obligaţi să deschidă şi mai tare baierele pungii. Ca nu cumva să le fie suflat de sub ochi obiectul mult dorit ori să nu se facă de râsul lumii că nu au cinstit mireasa aşa cum se cuvine.

La sfârşitul săptămânii trecute i-a venit rândul să se dea în spectacol mai ceva de cum o făcea pe vremea când încerca să-l imite pe fostul ei şef de partid, repauzatul întru Domnul Corneliu Vadim Tudor, ministrului Muncii, doamna Lia-Olguţa Vasilescu. Fosta primăriţă din Bănie a anunţat că Legea salarizării unice este gata şi că ea ar conţine nenumărate surprize. Care ar putea deveni încă şi mai plăcute în cursul negocierilor cu sindicatele reprezentative. Zicea d-na Lia-Olguţa Vasilescu că toate lefurile din sectorul bugetar de până la 4000 de lei urmează să devină duble, iar cele mai mari de atât să crească şi ele, în medie, cu 45%.

Trec în acest comentariu peste fireasca întrebare de unde se vor putea plăti toate aceste creşteri când însuşi şeful doamnei Vasilescu, premierul Sorin Grindeanu, a fost silit să constate mai zilele trecute, cu glas tare şi cu o mimică de ins pe veci dependent de ciungă, că în primele luni ale anului 2017 încasările la buget au scăzut drastic, spre a observa, aşa în treacăt următorul fapt. Deloc fără importanţă. Şi anume că bugetarul ce a avut, până a fi miluit cu creşteri de d-na Olguţa 4000 pe lună, va primi după miluire opt miare, în vreme ce confratele lui de sector ce astăzi are o leafă lunară 4001 lei va duce pe mai departe acasă mai puţin de 6 miuţe. Curat salarizare unitară! Şi surprize dintre cele mai neplăcute. Marca PSD şi marca Lia-Olguţa Vasilescu!

Nu e persoană autorizată de conducerea PSD care să iasă să vorbească la televizor şi să nu ne asigure că cele promise în campanie se respectă.

Doamna ministru Lia-Olguţa a făcut şi ea acelaşi lucru. Chiar a făcut ce a promis. A început să aibă discuţii cu sindicaliştii, primii pe listă fiind cei din Poliţie, în frunte cu un anume domn Coarnă. Şi uite aşa luni s-a aflat că, înainte de a primi ceva în plus, poliţiştii României vor pierde. Acelaşi lucru li se va întâmpla şi angajaţilor ANAF, cei care ar trebui să îşi intensifice eforturile pentru a mări încasările bugetare. Funcţionarilor respectivi li se vor diminua sporurile fiindcă bugetul pe anul 2017 nu conţine sumele aferente.

Telesindicalistul galben de la Federaţia Alma Mater, inconsistentul vorbete pe nume Anton Hadăr, deocamdată tace. Probabil că nu îi dau voie încă stăpînii lui politici să le spună universitarilor ce încă îi mai plătesc aiurea cotizaţii că bugetul pe anul 2017 nu prevede sumele necesare pentru plata celor 10% din sumele cuvenite din banii tăiaţi aiurea de guvernarea Băsescu- Boc.

Poveştile SF cu membrii guvernului Dragnea-Grindeanu sunt departe de a se fi încheiat. Petrecerea de pe Titanicul rebotezat România continuă! Iar dacă se adevereşte că dublarea a fost doar o greşeală de comunicare, cum încearcă să ne convingă de câteva ore mai-marii PSD ei înşişi rămaşi cu gura căscată după ce au auzit ce a promis doamna Olguţa, SF-ul se transformă într-o poveste cu miniştri numai buni de dus la balamuc.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite